≫ 

Da pošaljemo američku decu u Sloveniju, NBA bi bila bolja 1000 puta! Gazda Dalasa oduševljen Dončićem, isprozivao "Mekdonalds Amerikance"

Mark Kjuban ima plan kako da se unapredi najjača liga na svetu - na školovanje u "Deželu"!

  • 5

Gazda NBA kluba Dalas Meveriks Mark Kjuban pamtiće, pored ostalog, svoju eru rukovođenja Teksašanima i po tome da je ispratio jednog najboljeg, a dočekao drugog potencijalno najboljeg Evropljanina u najjačoj ligi na svetu.

Legendarni Dirk Novicki igra svoju poslednju sezonu, u penziju će kao najbolji NBA strelac među Evropljanima, a na njegovo mesto već je došao senzacionalni Luka Dončić, čije partije u "ruki" sezoni slute na nešto što do sada nijedan Evropljanin nije uradio u sportu u kojem vladaju Amerikanci.

U noći između četvrtka i petka, 19- godišnji Slovenac ponovo je pomerio granice, potvrdio neverovatan potencijal rekordom NBA karijere sa 32 poena ubačenih Klipersima.

Kjuban je posle meča, govoreći o Dončiću, izneo ideju koja mnogo toga govori o razlici u košarkaškoj edukaciji američke i evropske dece.

Na pitanje portala Eurohoops, koliko je važno što je Luka košarkaški odrstao van NBA, Kjuban je rekao:

- Važno je zbog toga što ste tamo (u Evropi) naviknuti da igrate protiv starijih, ali mislim da je najvažnije zbog toga što je naučio da igra košarku i to je najveći dar. Kada ste talentovani, kao što je Luka, vi zapravo učite kako se igra košarka. Ako pogledate košarkašku edukaciju dece od 11 godina u Evropi, posebno u Sloveniji, koja je košarkaški orijentisana.

Luka Dončić u duelu sa Bogdanom Bogdanovićem Foto: Tanjug/AP

Napravio je paralelu Kjuban sa razvojem dece u Americi, koji mu se baš i ne dopada zbog toga što se mnogo toiga svodi na "šoutajm".

- Ako bismo uzeli našu najbolju decu pre nego što postanu "Mekdonalds Amerikanci", pošaljemo ih u Sloveniju na edukaciju, NBA liga bi bila 1000 puta bolja. Oni tamo uče kako se igra košarka, a naša deca kako da ponižavaju jedni druge u igri i prave "mikstejp" snimke.

Kjuban i njegovi saradnici su znali šta dobijaju sa Dončićem, ali malo ko je verovao da će ovako igrati u "ruki" sezoni.

- On je staložen. Pušta igru da dođe do njega. Nijedna situacija u igri nije prevelika za njega. To nećete videti kod bilo kog "rukija". Nikad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aco

    21. decembar 2018 | 22:19

    A fazon je u tome sto je donci detinstvo proveo u spaniji tj u madridu

  • Srbin

    21. decembar 2018 | 21:50

    Samo sto luka je luka srbin i srbin kokoskov je osvojio njihovo zlato

  • Nenad

    21. decembar 2018 | 21:46

    U srbiju ne u sloveniju,on je srbin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA