≫ 

Bjelica monstruozno uneo u koš zver od 211 cm i pokrenuo veliki preokret Sakramenta: Srbi se raspucali posle najgoreg poluvremena (VIDEO)

Nemanja je meč završio sa 11 poena, dok je Bogdan upisao 14, ali su se probudili tek u drugom poluvremenu

  • 1

Košarkaši Sakramenta slavili su protiv Memfisa na svom terenu u uzbudljivom meču, koji je rešen u samoj završnici. Veliki doprinos dali su Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, koji su imali loše prvo poluvreme, ali su zato u drugom bili ključni igrači preokreta.

Bogdan je meč završio sa 14 postignutih poena uz 4 asistencije i po jednu uhvaćenu i ukradenu loptu. Šut ga nije služio tokom većeg dela meča i imao je iz igre 3 od 9, a to su sve bile trojke (3 od 7), dok je Bjelica upisao 11 poena uz 6 skokova, tri asistenmcije, dve blokade i jednu ukradenu loptu.

Ni njega šut nije išao, imao je 4 od 13 iz igre (2 od 9 za tri), ali je jedno njegovo zakucavanje donelo prevagu na ovom meču i pokrenulo Kingse da dođu do preokreta u završnici meča.

Tada je Bjelica u poslednjoj deonici, kada je prednost Memfisa bila 8 razlike, silovito zakucao preko 211 cm visokog centra Memfisa Džarena Džeksona Juniora, koga je "stavio na poster"

U prvom poluvremenu su bili neprepoznatljivi, zajedno su postigli samo dva poena, koja je upisao Bogdanović.

Memfis je imao ubedljivo vođstvo i gotovo tokom čitave utakmice je bio u prednosti, u jednom momentu je razlika bila maksimalnih 19 poena, ali su košarkaši Sakramenta u poslednjoj četvrtini uspeli da naprave podvig na krilima sjajnih Hilda, Bogdanovića i Bjelice, koji su se raspucali, ali i razigravali saigrače.

Džaren Džekson u duelu sa Nemanjom Bjelicom; Foto: Tanjug/AP

Badi Hild je pogodio ključnu trojku, kojom je Sakramento na dva minuta pre kraja stigao do prvog vođstva još od starta meča, da bi na kraju dobrim izvođenjem bacanja Kingsi došli do pobede i sada imaju skor 17:15. Memfis je posle ovog meča na 16:16.

Bogdan je u prvom poluvremenu postigao dva, a u drugom 12 poena; Foto: Tanjug/AP

Hild je na kraju meč završio sa 28 poena (9 od 24 iz igre, 6 od 13 za tri), od čega je 16 pogodio u poslednjoj deonici.

Bogdanović je bio drugi strelac ekipe sa 14 poena, koliko je upisao i De Aron Foks, a odmah iza njih bili su Kouli-Stein sa 12 i Bjelica sa 11 poena.

Kod Memfisa se istakao Majkl Konli sa 23 poena, dok je Geret Templ postigao 17.

Rezultati:

Šarlot - Detroit 98:86

Toronto - Klivlend 126:110

Bruklin - Indijana 106:114

Njujork - Atlanta 107:114

Boston - Milvoki 107:120

Čikago - Orlando 90:80

San Antonio - Minesota 124:98

Portland - Juta 90:120

Sakramento - Memfis 102:99

LA Lejkers - Nju Orleans 112:104

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MiškoR

    22. decembar 2018 | 09:20

    Još jedna u nizu bajki iz NBA, na žalost MIška čitaoci u Americi i ljubitelji NBA ne čitaju naše novine i ne vole bajke. Bez obzira na njegovu upornost svi znaju da njegovi puleni tamo igraju epizodne uloge, kao šetači u kadru nekog filma... Marketing kome smo svakodnevno izloženi jedino ima za cilj da se lično hvali, ništa im ne pomaže u karijerama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA