≫ 

Nije bilo lako dovesti Bitadzea pored Zvezde i Partizana: Gazda Budućnosti najavljuje još pojačanja za odbranu ABA trona

Bokan govorio o najatraktivnijoj akviziciji, ali i "igračkim sujetama" u ekipi

  • 12

Košarkaški klub Budućnost napravio je novi iskorak u jačanju igračkog kadra, u jeku sezone stigla je nova garnitura igrača koji će ABA šampiona učiniti još konkurentnijim u borbi za odbranu trona.

U "Morači" su, za manje od dva dana, ozvaničena tri pojačanja: Goga Bitadze, Džejms Bel i Noris Kol.

Time je crnogorski klub potvrdio da ga u regionalnim okvirima zanima samo jedno, a to je odbrana titule i nova sezona u Evroligi, o čemu je govorio prvi čovek kluba Dragan Bokan.

On je za TVCG otkrio da nije bilo nimalo lako angažovati najkorisnijeg centra lige bitadzea iz Mege, umesot koga je u drugom pravcu poslat Nikolić.

- Mega i Budućnost su napravili dobar dil, nama jer smo se pojačali kako bi obezbedili drugo mesto pred plej-of, prvo je već izgubljeno. Na taj način želimo da ispoštujemo i sve koji prate naš klub. Takođe i Zoranu je potrebno da igra pa će mu ovo dobro doći. Nije bilo lako dovesti Bitadzea u konkurenciji Zvezde i Partizana, ali smo uspeli -  rekao je Bokan.

Predsednik KK Budućnost je najavio da bi u januaru moglo biti još dolazaka, ali i odlazaka igrača.

- Mi imamo pravo da do kraja januara da dovodimo igrače i vršićemo promene, jer niko ne može da remeti odnose u KK Budućnost Voli. Niesmo zalečili neke probleme koje smo imali na početku sezone, pa i dalje igrači, pojedini koji su došli i pojedini koji su tu, na štetu Budućnosti leče svoju sujetu i to neće moći, nebitno ko je u pitanju. Dolaziće igrači, ali i odlaziće.

Najbolju priliku da testira kvalitet novih igrača Džikić i Budućnost imaće već u narednom kolu kada šampiona ABA gostuje lideru i jedinom neporaženom timu lige Zvezdi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA