≫ 

Primili od Zvezde 100 poena, pa srušili moćni Fener: Galatasaraj prekinuo Žocov niz od 17-0!

Veliko iznenađenje u istanbulskom derbiju

  • 4

Dugi niz Fenerbahčea je završen: ekipa Željka Obradovića poražena je prvi put posle 17 vezanih pobeda kombinovano u Evroligi i turskom prvenstvu, Galatasaraj je slavio u derbiju 12. kola domaćeg šampionata rezultatom 84:74.

Bio je to prvi poraz šampiona turske u domaćim okvirima, dok u Evroligi imaju tek jedan, i to onaj od Efesa u 4. kolu najboljeg evropskog takmičenja. 

Za Galatasaraj pobeda nad velikim rivalom i prvim favoritom za titulu je i te kako značajan trenutak, pogotovo dobija na značaju posle nedavnog debakla u Evrokupu u duelu sa Zvezdom koja je zatrpala koš turskog tima sa okruglo 100 poena.

Galata se ovom pobedom vratio u gornji deo tabele sa učinkom 7-4, a oba tima inače imaju meč manje.

Apsolutno najbolji u pobedničkom sastavu, nezaustavljiv za odbranu rivala, bio je Amerikanac Herison sa 28 poena (7/9 za tri), dok je kod Fenera sada već uobičajeno strelce predvodio Jan Veseli sa 23 poena.

Čehu je skok falio za "dabl-dabl".

Marko Gudurić je bio drugi strelac gostiju sa 11 poena, a Nikola Kalinić treći sa 10.

Marko Gudurić ima sve važniju ulogu u ekipi Željka Obradovića Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smele95

    23. decembar 2018 | 15:31

    I to kao neki trener hahah dzabe ti najveci budzet.

  • BELGRADE

    23. decembar 2018 | 20:56

    Zvezdi je mesto u Evroligi.I titulu je zaslužila prošle godine,ali zbog više politije morala je pripasti Budućnosti,sada i verovatno nikada više.Sad kada se iscrpe finansijski ove sezone,a rezultat bude nula,kao što već i jeste,e sledi im tavorenje isto kao i Partizanu,klubu koji je poslovao na isti način kao i oni.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    23. decembar 2018 | 16:21

    Шта је чудно. Звезда има потенцијал да "развије" кога хоће. И поред тога што фале по мени још 4 играча да се заокруже 12 најбољих. То се могу чудити само гробари, који бацају свашта на паркет кад им Едо загорча са 3 у последњим секундама...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA