Dončića 55 dana deli od ulaska u istoriju NBA lige: Slovenac na korak da baci O'Nila i Medžika u zaborav!

Asu Dalasa je za to potrebno da se nađe na Ol star meču sredinom februara

  • 0
Dončić pogađa šut protiv Klipersa Foto: AP/Tanjug

Slovenački košarkaš Luka Dončić je definitivno obeležio početak nove NBA sezone, i u to nema sumnje!

As Dalasa je trenutno prvi na listi najboljih rukija sa 19 poena po meču, a odigrao ih je ukupno 31. Na ovom poslednjem protiv Portlanda ubacio je 23 poena, uz onu ludu trojku za produžetak. Možda i najluđu u karijeri.

Sa ovih 19 poena u proseku, Dončić se nalazi na 35. mestu najboljih rukija i iza sebe je ostavio neke igrače kao što su Kobe Brajnat, Medžik Džonson, Stef Kari, Irvin, Rouz, Kris Pol, Gasol...Naravno, tek je decembar i Slovenac bi trebalo da održi ovakav ritam na utakmicama ako želi da ga proglase rukijem sezone.

Međutim, ono što je za Dončića jako bitno jeste i to da negde tamo do sredine januara bude minimum na sadašnjem nivou. Ako ne i bolji. Zašto? Zato što se u januaru 2019. bira tim koji će 17 februara učestvovati na glavnom Ol star meču.

Dončić u društvu Novickog (levo) Foto: Tanjug/AP

Ako se tamo nađe, Dončić će obiriti rekord NBA lige - postaće najmlađi košarkaš koji je učestvovao na ovom prestižnom događaju. Šekil O'Nil, Medžik Džonson i Ajzea Tomas su trenutno najmlađi sa 20 godina, dok će Slovenac u februaru i dalje imati samo 19.

Takođe, gledajući od 2000. godine pa naovamo, samo dvojica rukija su uspeli da se nađu na Ol staru. Kinez Jao Ming je 2003. bio starter umesto O'Nila uprkos tome što je do tog trenutka prosečno beležio 13 poena i 8.1 skokova.

Blejk Grifin je drugi, i to u sezoni 2010/11. Grifin je te sezone u dresu Klipersa proglašen za rukija godine, pošto je prosečno beležio 22.5 poena, 12.1 skokova i 3.8 asistencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA