≫ 

Iznenađenje sezone u Novom Mestu: Poslednjeplasirana Krka pobedila evroligašku Budućnost! (VIDEO)

Budućnost nije vodila ni u jednom momentu protiv "fenjeraša"

  • 12

Košarkaši aktuelnog šampiona ABA lige, Budućnosti, izgubili su u Novom Mestu od poslednjeplasirane Krke 69:64 u poslednjem meču 12. kola ABA lige.

Izgleda da ni skupa pojačanja ne mogu da pomognu timu Aleksandra Džikića koji je ovoga puta doživeo težak šamar od "fenjeraša". Umesto najavljene dominacije u regionalnom takmičenju i "stabilizacije" u Evroligi, Budućnost je ličila na prosečnu grupu košarkaša koja "odrađuje posao" pred Novu godinu.

Sa druge strane, motivisana Krka odlično je ušla u meč koji je, manje-više, rešila već u prvoj deonici posle 18:5. Ni do kraja poluvremena Podgoričani nisu uspeli da se konsoliduju, pa je posle obe izgubljene četvrtine, i vođstva domaćina 34:19, bilo jasno da će teško doći do pobede.

Do kraja utakmice gosti su pripretili i dobili poslednje dve deonice, ali nedovoljnom razlikom kako bi sprečili poraz.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Lapornik sa 12 poena, Đapa je ubacio 11, odnosno Balažič 10. Kod Budućnosti Popović je ubacio 16, dok su po 12 postigli Džekson, Klark i Bitadze.

Posle prvih 12. kola Zvezda je usamljena na 1. mestu bez poraza, dok su Cedevita, Budućnost i Mega raspoređeni od 2.-4- mesta. Parizan je 5. sa dva poraza više.

ABA liga, 12. kolo:

Krka – Budućnost 69:64

Zadar – FMP 79:85

Cibona – Zvezda 54:76

Partizan – Cedevita 71:76

Mega – Igokea 93:88

Mornar – Olimpija 80:75

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA