≫ 

Jokićev brzi revanš Sparsima: Srbin flertovao sa tripl-dablom (FOTO) (VIDEO)

Nikola i Denver uzvratili Teksašanima posle poraza u San Antoniju

  • 3

Košarkaši Denvera revanširali su se San Antoniju za nedavni poraz u Teksasu, a Nikola Jokić je dao ogroman doprinos takvom rezultatu. U "Pepsi Centru" bilo je 102:99 uz novu sjajnu partiju našeg igrača.

Nije Jokić nije bio na nivou u prvom odmeravanju snaga nedavno, ali je pravo lice pokazao u noći između petka i subote sa 23 poena, 9, skokova i 9 asistencija.

Uz Srbina, Džamal Marej je najjače "izneo" trijumf nad Mamuzama sa 31 poenom.

Pogledajte sve poene dvojice najzaslužnijih za pobedu lidera Zapadne konferencije najjače lige na svetu.

Veoma važnu ulogu u pobedi imao je i rezervista Malik Bizli sa 21 poenom.

Jokić je utakmicu završio sa šest ličnih grešaka Foto: AP/Tanjug

Nagetsi su odigrali perfektno prvo poluvreme, akumulirali 18 poena prednosti, međutim gosti nisu bili spremni za ranu predaju u Koloradu.

De Rozan, Oldridž i Gregova družina zaigrali su daleko bolje u nastavku, razlika se topila iz minuta u minut, pa je završnica bila daleko uzbudljivija nego što je to bilo ko očekivao posle 24 minuta košarke.

Novi problem za Nagetse bila je povreda glavnog protagoniste Mareja, baš kada se meč "lomio", pa je Jokić preuzeo stvari u svoje ruke.

Na minut i po pre kraja Srbin je pogodio verovatno ključne poene za odbranu vođstva (100:97), da bi igrač koji je zamenio Nikolu pošto je ovaj skrivio šest ličnih - Monte Moris, sa dva bacanja potvrdio trijumf Grumenja.

Nagetsi su zadržali lidersku poziciju na Zapadu sa skorom 22:11, poraz više ima Oklahoma koja je bez prvog strelca Pola Džordža, ali uz 40 poena Rasela Vestbruka, savladala Finiks u Arizoni.

U derbiju Los Anđelesa blistao je jedan čovek - Lu Vilijams!

Raspoloženje na nivou: Košarkaši Los Anđeles Klipersa Foto: AP/Tanjug

Fenomenalni "rezrevista" ekipe Doka Riversa "stavio" je u koš gradskog rivala 36 poena uz gotovo savršene procente šuta - 11/18 iz igre, 3/3 za tri, 11/11 za jedan!

Teodosić, standardno, nije ulazio u igru, dok je Marjanović počeo kao starter i sa skromnih 4 poena doprineo pobedi svog tima.

"Jezerdžije" su ponovo bile bez glavne "face" Lebrona Džejmsa, pa je Kuzma preuzeo ulogu prvog "trošadžije". Meč je završio sa 24 poena, uz 0/7 za tri.

Rezultati

Šarlot - Bruklin 100:87

Indijana - Detorit 125:88

Orlando - Toronto 116:87

Vašington - Čikago 92:101

Majami - Klivelnd 118:94

Minesota - Atlanta 120:123 posle produžetka

Nju Orleans - Dalas 114:112

Denver - San Antonio 102:99

Finiks - Oklahoma 102:118

Los Anđeles Klipers - Los Anđeles Lejkers 107:118

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA