≫ 

Magija Furnijea u poslednjoj sekundi srušila Detroit: Bizarna završnica u Orlandu, niz nelogičnih poteza, pa floter za pobedu! (VIDEO)

Francuzu je bila mirna ruka prilikom poslednjeg šuta

  • 0

Košarkaši Orlanda slave Evana Furnijea koji je u napetoj završnici utakmice sa Detoritom sebe promovisao u junaka meča floterom za pobedu u poslednjoj sekundi - 109:107.

Bio je to vrhunac neverovatno uzbudljive završnice meča u kojem je viđeno niz nelogičnih poteza, pre svega igrača domaćeg tima.

Imali su košarkaši Medžika pobedu "u rukama" na par sekundi pre kraja, tri razlike na 5.2 sekunde pre isteka vremena zakucavanjem Terensa Rosa, međutim upravo je ono bilo najnepotrebnije za Orlando u toj akciji.

Naime, Ros je dobio loptu iz auta od Gordona, iza sebe ostavio Džeskona, a ispred sebe imao dovoljno prostora da, umesto napada na koš, "ukrade" vreme praktično do kraja.

Međutim, "povukao" ga je obruč, pa je Orlando u finiš ušao sa tri razlike, ali je Detroit imao šansu da izjednači - ponovo posle gluposti igrača Orlanda, ovog puta defanzivne.

Bulok se digao za tri, izostao je faul pre prijema lopte, ali ga je bilo pri šutu (mali, istina), a bek Pistonsa sa linije penala bio perfektan, za egal na 2.5 sekunde pre kraja.

I onda, za kraj drame, Furnije se pobrinuo da pobeda ostane u Floridi. Primio je loptu iz auta, pobegao čuvaru i ubacio floter sa linije penala sa zvukom sirene.

Tako je Orlando stigao do 16. pobede u sezoni, koliko ima i Detorit, koji se nalazi na poslednjem mestu "iznad plej of crte".

Di Džej Ogastin je prednjačio kod Medžika sa 26 poena, Vučević i Gordon su dodali po 22, a junak drame Furnije 13.

Kod gostiju, rezervista Luk Kenard je bio najefikasniji sa 16 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA