≫ 

Đorđević: Rekao sam igračima - ja zovem 12 najboljih, a vi vidite kako ćete da objasnite...

Selektor Orlova govorio o SP 2019. i potencijalnoj smeni generacija dve godine kasnije

  • 9

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević dao je tokom novogodišnjih praznika zanimljiv intervju za Sportski žurnal.

Osim što je govorio o suludom načinu kvalifikacija za SP i igračima koje će zvati u nacionalni tim, Đorđević se dotakao i smene generacija koja se očekuje 2021. godine.

- Pričao sam sa Teodosićem i njegovom generacijom. Oni bi trebalo da se oproste zlatnom medaljom na EP 2021. godine, jer im ona nedostaje. Uvek sam pričao o zadovoljstvu kada se tvojom himnom završava veliko takmičenje. Naravno, nećemo nikoga da teramo - rekao je Đorđević i dodao:

- Voleo bih i mi da imamo našeg Skolu koji je za 22 godine propustio jedno takmičenje, ili Đinobilija koji je sa 40 igrao na Olimpijskim igrama. Argentinci imaju nešto slično kao i mi. Veličine, uzajamnu povezanost, tu strast kad igraju za grb svoje države, navijače koji ih bodre. A mi smo Argentinci sa Balkana...barem sam ja takav.

Foto: MN Press

Dotakao se Đorđević i sastava koji bi trebalo da igra na SP 2019. godine.

- Sigurno 12 najboljih, ali oni koji žele da daju najviše za nacionalni tim i nisu povređeni. Rekao sam bezbroj puta svojim reprezentativcima: ''Moj zadatak je da na spisak stavim najbolje, a vi vidite kako ćete objasniti'' - jasan je bio selektor Đorđević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA