≫ 

Kokoškov bez dlake na jeziku rekao šta misli o tome što Jokić ne igra za reprezentaciju Srbije!

Trener Finiks Sansa smatra da ne treba vršiti medijski pritisak na igrača Denvera i da sa njim treba napraviti kompromis

  • 15

Trener Finiks Sansa Igor Kokoškov, dao je intervju za Sport klub u kome se dotakao situacije sa Nikolom Jokićem i time što prethodne dve godine nije igrao za reprezentaciju Srbije.

Jedini srpski trener u NBA ligi od kako ona postoji, rekao je da je Jokić veliki ambasador naše zemlje, da igra vanserijsku košarku i da je pretendent da bude na Ol-staru i MVP lige.

- Jokić je unikatan igrač. Najteži segment košarkaške igre je dodavanje. Zaista, njegova košarkaška inteligencija je vanserijska. Ne samo što je naš, Srbin, već ga prati i neverovatna životna i košarkaška priča. On je igrač koji je do pre tri godine igrao Jadransku ligu, uz svo poštovanje te lige. U ovom trenutku je pretendent da bude na Ol-staru ili MVP lige. To su sve lepe stvari za njega. Zaista je veliki ambasador srpske košarke i srpskog sporta. Veliko ime i ide krupnim koracima napred. Kada pogledate gde je bio pre tri godine, zapitate se gde će biti za tri godine. Veliki prostor za razvoj i za napredak.

Kada je u pitanju to što ne igra za reprezentaciju, Kokoškov smatra da je to individualna stvar, ali ističe da treba prestati sa medijskim pritiskom da nisi patriota, ako ne igraš za reprezentaciju Srbije.

Sale Đorđević i Nikola Jokić; Foto: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images

- Mislim da je to individualno i zavisi od slučaja do slučaja. Zavisi od kvaliteta igrača, veličine njegovog ugovora i same strukture organizacije. Kad se radi o NBA igračima, o Jokiću u ovom slučaju, mislim da treba da se stane na loptu i da se prestane sa medijskom kampanjom vezanom za pritisak da ukoliko ne igraš, nisi patriota. To su sve stvari koje ne stoje, nisu realne, nisu objektivne. On mnogo toga radi za našu zemlju, za naš sport i košarku.

- Mislim da ne treba praviti veliku tenziju i veliku priču. Postoje objektivni razlozi ukoliko ne igra. Treba napraviti takvu relaciju sa njim da kada bude mogao da igra za repzrezentaciju, da to učini. Do tada treba da se priča o momcima koji su u reprezentaciji. Ne sumnjam da će Nikola igrati onog trenutka kada bude mogao da igra. Tu relaciju sa njim treba gajiti i razvijati. Svi mi, ljubitelji košarke i mediji, treba da budemo ponosni na njega zbog onoga što radi za našu košarku.

VIDEO: Dete od Deda Mraza traži da gleda Jokića u Ol star timu

Šta će Budućnost dobiti smenom Aleksandra Džikića? Nagoveštaj bismo mogli da dobijemo već u prvom meču u 2019. Podgoričani večeras gostuju Armaniju, a kvota na njih je čak 4,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za prve evroligaške mečeve u 2019. godini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    3. januar 2019 | 14:02

    A šta on trenutno čini za našu košarku!? Ako voli svoju zemlju i svoj narod,nije bitna veličina ugovora već veličina ljudskosti. Samo kada bi shvatio šta košarkaška reprezentacija znači nama,napaćenim Srbima.. Molim ga da zaigra..Neka se odazove za SP 2019 i skidamo amere..

  • Dj

    3. januar 2019 | 13:36

    Da Dragić nije igrao za Slo ne bi ništa uradili, a kamoli zlato osvojili. A taj isti Dragić ima ugovor sa Majamijem na skoro 100 miliona $.A Dragić je Slovenac čist. Ako je do sada bilo opravdanja da ne igra, od sada više nema. Mnoge zvezde su igrale za svoju zemlju da ih ne nabrajam. I da, to jeste pitanje patriotizma. To što igra u NBA, igra za sebe. Šta Srbija ima od toga?

  • Dux

    3. januar 2019 | 15:39

    Pa i Dirk Novicki, (veliko ime u NBA) ima ugovor sa Amerima, ali kada je Nemacka reprezentacija u pitanju on je uvek tu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA