≫ 

Ludak i manijak Erdogan hoće da me ubije! Košarkaš Njujorka ne putuje u London sa ekipom zbog bojazni da će biti likvidiran

Paranoja ili opravdana bojazan?

  • 1

Košarkaš NBA tima Njujork Niks Enes Kanter neće putovati sa ekipom u London zbog bojazni za svoj život. 

Turski centar tvrdi da mu predsednik njegove zemlje Tajip Erdogan "radi o glavi" zbog političkih stavova košarkaša usmerenih protiv aktuelnog lidera Turske.

Niksi će u sklopu promocije NBA u Evropi odigrati meč sa Vašingtonom u prestonici Engleske 17. januara.

Kanter je svoju odluku već saopštio ljudima iz kluba.

- Nažalost, ne idem (u London) zbog tog ludaka, turskog predsednika - izjavio je Kanter za američke medije nakon utakmice sa Los Anđeles Lejkersima.

Enes je već neko vreme "persona non grata" u svojoj zemlji koja mu je, po nalogu vlasti, poništila pasoš, pa mu je i povratak u zemlju onemogućen do daljeg.

- Postoji šansa da me ubiju tamo (u Londonu). Zato sam pričao sa ljudima iz kluba. Neću putovati. Tužno je što sve ovo utiče na moju karijeru i na košarku, jer želim da pomognem mom timu da pobedi. Ali samo zbog tog ludaka, manijaka i diktatora, ne mogu čak ni da otputujem bilo gde i da radim svoj posao. To je jako tužno. 

Upian da li zaista veruje da bi mogao da bude ubijen ako se ipak predomisli i krene za London, Kanter je dao vrlo jasan odgovor:

- O da, vrlo lako. Mnogo je špijuna tamo, mogu biti ubijen vrlo lako. To bi bila grozna situacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milance

    5. januar 2019 | 15:18

    Da hoce ubio bi te i u americi..nego si mu nebitan verovatno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA