≫ 

Himkiju drama protiv Fenera u produžetku, Marković umalo tragičar! I Olimpijakos igrao dodatnih 5 minuta

Ipak, Srbin je na kraju bio najefikasniji u pobedi ruskog tima * Vasa Micić je dao pet peona Žalgirisu, dok MIlutinov nije igrao zbog temperature

  • 0

Iako početak meča to nije nagoveštavao, košarkaški Himkija naneli su tek drugi poraz Fenerbahčeu u Evroligi rezultatom 84:78!

I to posle produžetka u koji se otišlo posle neverovatne drame u finišu meča. Finišu čiji tragičar je mogao da bude srpski košarkaš Stefan Marković.

Doskorašnji reprezentativac Orlova je najpre pogodio veoma bitnu trojku na 1.45 do kraja meča za 66:66, da bi na 17 sekundi do kraja promašio oba slobodna bacanja pri rezultatu 72:71 u korist Himkija.

Zatim je na 1.7 sekundi do kraja Marković faulirao Melija ispod koša i poslao ga na liniju za slobodna bacanja. Fener je imao pobedu u svojim rukama, ali je Italijan bio polovičan sa linije penala za 72:72.

Himki je bolje otvorio dodatnih pet minuta. Poveli su sa 76:72, a zatim is a 80:74 posle poena Džordana. To je praktično bio kraj, a Čarls Dženkins je sa linije penala postavio konačan rezultat.

Bivši bek Crvene zvezde je meč završio sa devet poena, dok je najefikasniji u redovima Himkija bio Marković sa 13 ubačenih poena. Zanimljivo, trojke je šutirao 3/3. Po 12 su imali Gil i Bost, a 10 Kroket.

U redovima Fenera, koji posle 17. kola ima skor 15-2, Mahmutoglu sa 18 i Veseli sa 17 poena su bili najefikasniji. Gudurić je imao šest, a Kalinić pet poena.

Vredi pomenuti i to da je Veseli na ovom meču prešao cifru od 2.000 poena u Evroligi, a u drugom meču, Efes je pobedio Žalgiris na gostovanju, uz pet poena, dva skoka i dve asistencije našeg Vasilija Micića, koji je ovaj put bio daleko ispod nivoa na koji je navikao navijače Efesa.

Olimpijakos je do pobede protiv Baskonije došao takođe posle dodatnih pet minuta - 91:87!

Printezis je imao dobar meč iza sebe Foto: Marko Todorović

Srpski košarkaš Nikola Milutinov nije igrao zbog temperature, što je najbolje iskoristio Lidej i ubacio 23 poena. Papanikolau je imao 22 poena, od čega je ubacio onu jednu trojku za produžetak. Printezis je imao 19, a Najdžel Vilijams Gos 17.

U redovima Baskonije najbolji su bili Luka Vildoza sa 19 i Marselinjo Uertas sa 17 poena.

Evroliga, 17. kolo:

Utorak

Himki - Fenerbahče 84:78 (produžetak)

Žalgiris - Efes 58:79

Olimpijakos - Baskonija 91:87 (produžetak)

Gran Kanarija - Real Madrid 67:75

Sreda

Darušafaka - CSKA 18.15

Panatinaikos - Bajern 20.00

Makabi - Budućnost 20.05

Olimpija Milano - Barselona 20.45

Standings provided by Sofascore LiveScore

VIDEO: Željko Obradović dočekan gromoglasnim aplauzom u Podgorici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA