Jokić na klik od NBA "ol-stara": Srbijo, kad ćeš da glasaš za Nikolu, ako ne baš danas?!

Bliži se "ol-star" vikend, ne dozvolimo da prođe bez senzacionalnog Srbina

Srpski centar Nikola Jokić oduševljava košarkaške poklonike u najjačoj ligi na svetu, njegove partije nikoga više ne ostavljaju ravnodušnim, međutim u ovom trenutku je "ispod crte" u  poretku na tabeli kandidata za "ol star" - tradicionalnog okupljanja najboljih igrača u NBA ligi.

Ovogodišnji "ol-star" vikend održava se od 15-17. februara u "Spektrum Centru" u Šarlotu, glasanje je u punom jeku, a danas je jedan od pet dana kada glas vredi duplo.

To znači ako danas "kliknete" na svoje favorite oni će umesto jednog, dobiti dva poena u prebrojavanju.

Podsetimo, svoju "građansku dužnost" kao NBA fan i navijač Nikole Jokića, ali i Bjelice i Bogdanovića, možete obaviti na sledećem linku.

Inače, do kraja glasanja preostao je još jedan dan kada će glas vredeti duplo - 21. januar, a to je ujedno i poslednji dan za glasanje.

Tri dana kasnije stanica "TNT" obelodaniće imena "kapitena" dva tima, koji će, prema novom formatu koji je aktuelan od prošlog "ol-stara", izabrati sebi saigrače bez obzira na to iz koje konferencije dolaze.

bogdan Bogdanović sa "MVP" trofejem sa prošlogodišnjeg "ol-star" vikenda za najbolju partiju u duelu rukija i sofmora "Amerike i ostatka sveta" Foto: Guliver/

Prema poslednjem "preseku stanja" Jokić je po broju glasova 11. među igračima iz Zapadne konferencije sa 740,918 "klikova" na njegovo ime. Ipak, ako bi se sutra igrao "ol-star" meč, ne bi ušao u "roster" od 12 igrača s obzirom na to da je među visokim igračima (frontcourt) u zaista paklenoj konkurenciji tek sedmi, iza Džejmsa, Dončića, Džordža, Durenta, Dejvisa i Adamsa.

Centar Oklahome "beži" Nikoli za 300.000 glasova, ali to u suštini ne mora da bude presudno za izbor u "ol-star" postavu, jer važan udeo u odlučivanju imaju mediji i igrači (o tome malo kasnije).

U vrhu liste "nižeg dela" postave na Zapadu su Kari, Rouz, Harden, Vestbruk, Tompson i Lilard.

Tompson i Lilard inače imaju manji broj glasova nego Jokić, ali bi u ovom trenutku obojica ušla u prvih 12 zbog toga što se nalaze među prvih šest igrača iz spoljne linije.

Ne moramo ni da naglašavamo koliko bi i za srpsku košarku, ali za našu zemlju generalno, bilo značajno da se Jokić nađe među samom svetskom elitom igre pod obručima, gde još od Peđe Stojakovića i Vlada Divca nismo imali predstavnika (na glavnom događaju). Izuzetak je prošlosezonsko izuzetno zapaženo učešće Bogdana Bogdanovića u meču novajlija u duelu "Amerike protiv ostatka sveta" , kada je proglašen za MVP-ja utakmice.

Sad dolazimo do najvažnijeg momenta po Nikolu i njegovih šansi da se nađe među najboljima.

Naime, treću godinu zaredom, odluku o izboru igrača na utakmici "svih zvezda" donosi medija panel i sami igrači, uz napomenu da će igrači iz jedne ekipe moći da glasaju jedni za druge. Glasovi igrača i medija u ukupnom udelu odlučivanja nose zajednički 50 posto (25 posto svako), uz onih 50 posto koje nose glasovi navijača.

To praktično znači da Jokić ima i te kako velike šanse da se pojavi u Šarlotu sa najboljima, jer su njegove igre, njegovi potezi i generalno razlika koju donosi njegova igra, prepoznati od strane medija, čiji će glas može biti presudan.

Nikolina igra je atraktivna, efikasna, raznolika, istovremeno ubitačna, a sve to su sastojci koji ga čine daleko boljim izborom od Adamsa. 

Recimo, naspram centra Oklahome, koji je u glasanju navijača trenutno ispred Srbina, Jokić bez sumnje ima prednost kada su novinari u pitanju, što se vrlo lako da zaključiti na osnovu izveštaja i same zastupljenosti obojice u medijima nakon mečeva Denvera i Oklahome. Kad smo već kod poređenja Novozelanđanina i kršnog Somborca, teško da Adams u bilo kakvoj kalkulaciji može biti ispred Nikole, s obzirom na to da je, pored svih kvaliteta, ipak u "debeloj" senci prve dve zvezde tima Džordža i Vestbruka.

Foto: AP/Tanjug

Za razliku od njega, igra Denvera se ne može zamsiliti bez Jokića, čiji je doprinos rezultatima Nagetsa najveći ove sezone u svakom pogledu ako se baci i samo letimičan pogled na statističke parametre koji stoje uz njega.

Ako ste do sada imali dilemu za koga da glasate, a primetno je da nije mali broj Srba koji imaju "kočnicu" prema Nikoli zbog propuštanja samo jednog reprezentativnog leta, definitivno ne bi trebalo više da se dvoumite.

Mi smo naše glasanje obavili - dajte i vi doprinos da Nikola bude tamo gde mu je mesto.

Mi smo glasali za naše košarkaše, a vi? Printskrin: vote.nba.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    11. januar 2019 | 15:00

    Nećemo da glasamo za njega jer je to za njegovo dobro.Ne treba da igra na All staru nego da trenira i gura traktorske gume i jaše konja,pa sledeće godine će igrati i biti spremniji i tada ćemo da glasamo za njega. Sledeće godine ćemo glasati,prvo trening..

  • nscz

    11. januar 2019 | 15:22

    Glasacu al za Doncica!

  • Ralee

    11. januar 2019 | 14:28

    Dosadni ste sa tim prozivkama za reprezentaciju... pa sto se ne odazove Teo, Bjelica, Marjanovic.... dečko je superstar trenutno, ulažu u njega na desetine miliona i da ga puste da se izlozi povredi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA