≫ 

Srbi noćna mora za Portland: Posle Jokića, i Bogdanović "sredio" Lilarda i družinu (VIDEO)

Srpski košarkaš sa 18 poena vrlo zapažen u trijumfu Kingsa koji ih je sasvim približio plej-of zoni

  • 0

Bogdan, Bjelica i Kingsi trijumfalno su rešili duel protiv Portlanda, uz još jednu zrelu i efikasnu partiju srpskog šutera. 

Bogdanović je u pobedi 115:107 u prestonici Kalifornije doprineo sa 18 poena, uz samo dva promašaja iz igre - za dva je šutirao 6/7, za tri 2/3.

Nemanja Bjelica je kao starter ubacio četiri poena, uz šest skokova i dve asistencije.

Bila je ovo 23. pobeda Sakramenta, kojom su se u potpunosti primakli plej-of zone, trenutno su prvi tim "ispod crte", na pobedu od Jute koja je takođe noćas savladala Detorit.

Izdržali su Kingsi udar jednog od najboljih bekova lige Demijena Lilarda i njegovih 35 poena, dugo je lider gostiju mučio ekipu Dejva Jergera, koja je meč prelomila u poslednja dva minuta, zahvaljujući super raspoloženoj spoljnoj liniji u kojoj je dominirao naš košarkaš.

Bogdanovićev krucijalni učinak u trijumfu se najbolje ogleda u podataku da je u poslednjoj četvrtini ubacio sedam poena, možda i ključni koš dva minuta pre kraja - za beg na 109:101.

Pripretio je Lilard odmah u narednom napadu, da bi Foks trojkom praktično stavio tačku na pobedu Sakramenta.

Upravo je udarna trojka domaćeg tima bila na visini zadatka. Uz Bogdanovića, Hild sa 19 i Foks sa 16 poena preuzimali su najveću odgovornost u napadu.

"Dvocifreni" su bili još Bigli sa 13 poena, te Vili Kouli Stajn i Gajls sa po 12.

Kod gostiju, koje je očigledno stigao i umor od meča igranog samo dan ranije sa Denverom, potpuno su podbacili Mekolum i Nurkić, koji su meč završili sa po šest poena.

>>> U drugom kolu uzdali su se u odbranu. Partizan je Albu ograničio na samo 66 poena, Monako je iznudio 20 izgubljenih lopti Ritasa. Granica na ukupan broj poena sada je postavljena na 151,5, a tip da će biti manje koševa vredan je kvote 1,85. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Partizan – Monako.

 

REZULTATI

Bruklin - Boston 109:102

Hjuston - Memfis 112:94

San Antonio - Šarlot 93:108

Juta - Detorit 100:94

Sakramento - Portland 115:107

Los Anđeles Klipers - Nju Orleans 117:121

VIDEO: Ko je uz Bogdanovića dok igra u Kingsima?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA