≫ 

Partizan stigao 20 razlike, ali nije imao snage za pobedu: Monako pokorio Pionir ponovo!

Crno-beli su poraženi sa 72:68 čime su izgubili prvo mesto u grupi, ali su bar uspeli da smanje visoku razliku rivala

  • 34

Košarkaši Partizana NIS   poraženi su od Monaka u 3. kolu Top 16 faze, 7Days Evrokupa sa 68:72 čime su prokockali priliku da i dalje ostanu na prvom mestu, ali i zakomplikovali situaciju za četvrtfinale.

Ipak, već sledeće nedelje igraju meč sa istim rivalom, pa je to prilika da im se revanširaju. Zanimljivo je da je Monako pobedio i Zvezdu u Pioniru i to u prvoj fazi Evrokupa.

Partizan je uspeo da stigne 20 poena minusa i da uvede meč u neizvesnu završnicu. Prava drama viđena je u samoj završnici meča na dva minuta pre kraja. Monako je imao plus 8 (61:69), ali Partizan se brani i Si ubacuje trojku za 64:69 na minut pre kraja. Ponovo dobra odbrana, ali loš napad i Nikolić gubi loptu, a Monako poentira za 64:72.

Foto: MN Press

Međutim, Monako nije uspeo da poentira, a crno-beli su bar smanjili razliku na pristojnih četiri razlike.

Inače, Partizan je ceo meč odigrao jako loše, od samog starta je Monako diktirao tempo i nametnuo igru koja njima odgovara. Crno - beli su imali katastrofalan šut za tri poena sve do početka četvrte četvrtine 5-24, a onda su u poslednjem kvartalu dali pet iz 10 pokušaja.

Takođe za dva poena su šutirali samo 44% 16-36 i uz 13 izgubljenih lopti ni 14 ofanzivnih skokova im nije pomoglo. Takođe, slab je bio učinak Vanje marinkovića koji je šutirao iz igre 0-6, a on je uzdanica tima.

Foto: MN Press

Osim napada, odbrana je takođe bila loša, naročito od blokada i od klasičnog pik en rola.. Monako je u 26. minutu imao plus 30 (30:50) i činilo se da je meč završen, ali su momci Andree Trinkijerija pokazali bar karakter i borili se do kraja.

VIDEO: Bakljada navijača Partizana na meču sa Monakom

Prava je šteta što su crno-beli, a posebno Nikolić i Lendejl mnogo kasno počeli da igraju kako znaju, jer bi ishod meča bio drugačiji. Nikolić je samo u četvrtom periodu ubacio 14 poena od svojih 16.. Janković Nikola je u prvoj četvrtini dao 12 i na toliko poena je ostao. Odigrali su u totalnom raskoraku svi igrači. Ipak, sledeće nedelje je prilika za revanš u Monte Karlu.

PARTIZAN - MONAKO 68:72

(13:21, 13:19, 12:14, 30:18)

hala Pionir

Gledalaca 6,500

PARTIZAN: N. Janković 12 (5 sk) Pejdž 8, Si 6 (6sk) Marinković, Gegić, Veličković, Zagorac 7, Renfro, S: Janković 5, Lendejl 16 (7sk), Gagić , Nikolić 16

MONAKO: Džons, Beri, Nidam 10, Lakomb 12, Gladir 6, Kikanović 9, Džons Džerod 16, Robinson 8, Bukner 11, Džozef,

Foto: MN Press
Foto: MN Press
Foto: telegraf
Foto: MN Press
Foto: MN Press
Foto: MN Press

Utakmicu možete pratiti uživo u tekstualnom prenosu na Telegrafu.

Grupa E

utorak:

Partizan - Monako 68:72

sreda:

Lijetuvus Ritas - Alba 18.00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LUKA

    15. januar 2019 | 21:24

    Sutra cu svim srcem navijati da Valensiju,bas zbog ovakvih ljudi koji se mole svaki put da Partizan izgubi,u aba ligi to razumem ali u Evrokupu..jeste rivalstvo ali Srbi smo svi i uspeh bi bio veliki za srpsku kosarku da prodju i jedni i drugi,i nije mi i sad krivo sto sam navijao za Buducnost prosle godine u finale!

  • Grobar SD

    15. januar 2019 | 21:14

    Porucio bi ovim fmp komentatorima da se malo vrate u nazad i prisete onog njihovog poraza od Monaka sa 20 razlike pa iz toga da izvuku zakljucak sta ih ceka sa nama. Bolje to nego da se bavite nasim pojacanjima koja su svetska imena kosarke ra razliku od vas koji nemate igraca poznatog kosarkaskoj javnosti. Vidimo se u finalu Aba lige ako uopste tu i dodjete.

  • Acika

    15. januar 2019 | 20:42

    To je to kad im dodje bar malo ozbiljna ekipa oni pucaju Monako im je pokazao sta ih ceka protiv Zvezde moze im drzava dovesti jos par pojacanja ali opet dzabe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA