Sin Željka Rebrače dominira u Americi: Izluđuje sudije psovanjem na srpskom, lupa banane kao tata i ljulja koševe! (VIDEO)

Hoće li i ozbiljnije krenuti tatinim stopama?

  • 2

Na Univerzitetu Severna Dakota, centar Filip Rebrača pokušava da iskrči svoje prve karijerne korake, po uzoru na čuvenog oca Željka.

O njemu je The Dickinson Press napravio veliku priču, u kojoj je posebno istaknut njegov temperament - ume da uđe u raspravu sa sudijama, i to radi na srpskom.

- Ne želim da me čuju kako se bunim na engleskom. Ne mogu da mi daju tehničku kada ne razumeju šta sam rekao - mangupski će Filip, koji je postao ključno oružje Fajting Hoksa u prvoj sezoni u Grand Forksu.

Rebrača je za tim startovao u 10 od 17 mečeva, ima prosek od osam poena po meču, uz 55 posto šuta iz igre, odnosno 38 iza linije za tri poena.

Protiv jake ekipe Kentakija, zabeležio je 13 poena i šest skokova, predvodi timu u skokovima (5.8 po meču), a zabeležio je i 16 blokada, a upravo je to bio zaštitni znak oca.

Lokalni mediji veličaju ga kao emotivnog lidera ekipe, napominju da je poreklom iz Sombora, ali i da je tata igrao za Detroit, Atlantu i Kliperse od 2001. do 2006. godine.

Podsećanja radi, Željko je draftovan 1994. u Sijetlu, ali je dugo igrao u Evropi, sve dok 2001. nije potpiaso za Detroit. Povrede su učinile svoje, pa se 2007. vratio u Evropu.

Filip se rodio u Italiji, neko vreme je proveo u Grčkoj, ali je živeo šest godina u Americi, između Detorita i Los Anđelesa.

- Bilo je kul odrasti u NBA svlačionici, iako kao klinac nisam to potpuno cenio. Mislio sam da je to normalno, mislio sam da svako može imati to iskustvo. Sada, kada pogledam unazad, svestan sam koliko sam blagosloven što sam imao priliku da sve vidim iz prve ruke - rekao je Filip, koji najviše voli Brajanta i Novickog. Posle jednog meča Lejkersi - Klipersi, Željko je pozvao Kobija da vidi Filipa.

- Šta ima, mališa, bio je u tom fazonu, bio sam drugi razred, ali ova scena i dalje prolazi kroz moju glavu - rekao je Rebrača.

Sa njim u klubu radio Dani Mihailović, rođeni Beograđanin.

- On može da se digne na novi nivo, sada je sve na njemu. Mislim da je veoma produktivan za svoje godine, sve je u teškom radu. Mesto je sjajno za rad, to je za mene dobro jer dolazim iz Beograda, koji ima oko 2 miliona ljudi. Ovde je pitomo i nemam zamerke.

VIDEO - Trinkijeri oštro odbrusio novinarki: Nemoj više nikad da mi kažeš da moji igrači nemaju srca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beny..

    16. januar 2019 | 17:54

    Ooo Zeljko Rebraca kakav je to bio dobar i stalozen igrac..bas mi drago da se neko setio i njega

  • Bole

    16. januar 2019 | 19:03

    Mozda je mali somborac ali željko je iz prigrevice, mislim da su tamo većinom banijci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA