≫ 

Peruničić: Igrali smo žestoku odbranu! Razloge poraza tražim u sebi!

Selektor rukometaša kritičan posle eliminacije iz grupne faze Svetskog rpvenstva

  • 1

Rukometna reprezentacija Srbije već posle grupne faze Svetskog prvenstva koje se održava u Nemačkoj i Danskoj završila je takmičenje i borbu za nastavak turnira. 

Posle poraza od Nemačke 31:23 sa samo tri boda orlovima preostaje borba za plasman od 17. do 20. mesta, što je rezultat kojim kojim je selektor Peruničić nezadovoljan.

- Kao što sam rekao pre turnira, za mene je razočarenje što nismo u drugoj rundi, iako je jasno u kakvoj smo grupi bili. Svi su svesni da smo pokazali nešto, ali ponovili smo stare boljke. Donekle smo promenili mentalni sklop, koliko god da je razlike utakmicu moraš da igraš do kraja. Protiv Nemačke nismo se predali, momcima čestitam - rekao je Peruničić posle utakmice u Berlinu.

VIDEO: Nenad Peruničić: Igrači kao da imaju neke traume

On je dodao da je imao premalo vremena da uigra tim pred tako veliko i važno takmičenje, ali da prihvata odgovornost.

- Razloge poraza uvek tražim u sebi, činjenica je da smo imali malo treninga zajedno. Malo je bilo vremena da uradimo sve što želim, iako smo igrali žestoku odbranu. Rezultatski je neuspeh, za mene, koliko god pričali o vremenu. Igrali smo protiv velesila, u dosta segmenata bili blizu i mislim da ćemo biti u skorije vreme konkurentni svima.

Peruničić priznaje da prihvata kritike na njegov račun i da "stoji iznad svega što se uradilo".

VIDEO: Peruničić posle jedine pobede: Rukomet se ne igra 25 minuta

Naredni cilj je, kako naglašava, 17. mesto i dve pobede u narednih isto toliko mečeva.

- Došli smo da odigramo koliko god treba utakmica. Ne volim naš mentalitet da se unapred biraju stvari, sve gledam drugačije, a pobede su imperativ do kraja. Igrači su odlično radili, bili disciplinovani, ponašali se odgovorno i, uprkos tome što su potrošeni, "cepamo" do kraja - zaključio je on.

Da podsetimo, srpski rukometaši igraju u subotu protiv Bahreina od 18 sati, a u drugom meču tog dela "Prezident kupa" sastaju se Austrija i Argentina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ranko

    19. januar 2019 | 05:01

    Ja sam zadovoljan kako ste igrali. Dosta mladih igrača kao i trener. Stvara se nova generacija igrača reprezentacije ovog puta dati nadam se pozitivne rezultate. Posebno su me oduševili golmani. Idemo dalje Srbijo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA