Barkli prozvao Irvinga: Ti klinci su bez tebe stigli u finale, da o meni tako pričaš prebio bih te!

Čarls Barkli je objasnio Kajriju Irvingu kako treba da se odnosi prema svojim saigračima.

  • 0

Irving se nedavno izvinio Lebronu Džejmsu što je otišao iz Klivlenda tražeći da bude lider ekipe. Godinu i po dana od dolaska u Boston Seltikse video je da to nije lako i zvao Džejmsa. Međutim, istovremeno se predstavio kao vođa Bostona, iako su Seltiksi bez njega i Gordona Hejvorda stigli skoro do velikog finala NBA.

Zbog toga se u emisiji "Game break" raspravljalo da li je Irvingova izjava o tome da su igrači Bostona mladi i da ne znaju kako se pobeđuje, uopšte trebalo da dođe u javnost.

- Nije mi se uopšte svidelo izgledalo je kao da je rekao: mi gubimo zbog ovih momaka, oni su mladi, ne znaju kako se pobeđuje. Došli su do finala istočne konferencije bez njega prošle godine. Dušo, ne moraš da pričaš ljudima da si vođa ekipe. Samo budi lider.

Taj klinac je odigrao odlično (protiv Toronta), to je jedna od nekoliko utakmica gde je odigrao tako da svi oko njega budu bolji. Kaže: Zvao sam Lebrona jer me je naučio kako da budem lider. Ne moraš da nam kažeš, meni je to s***e Erni - kaže Barkli.

Sa njim se saglasio i Šakil O'Nil rekavši da se takvim izjavama zvezda ekipe distancira od svojih saigrača, ali i Keni Smit koji smatra da mlađi igrači sami treba da podignu svog najboljeg igrača na ramena i pokažu da je on vođa.

- To što ste najbolji poenter ekipe vas ne čini vođom, najbolji skakač nije vođa, niti onaj ko najbolje asistira, nego spoj svih mogućih stvari. Na primer Hakim Olajdžuvon nikad nije kasnio na timski autobus. Nikad. Nije da će on doći da kaže: ja nikad ne kasnim, nego dođete do autobusa i vidite kralja, on bi jednostavno bio tu. Posle treninga igranje jedan na jedan, vidite sve te stvari koje se dešavaju. Ne samo da ovaj momak radi sve što i ostali nego i kada utakmice dođe više doprinosi. Kajri je tek u procesu da postaje lider - tvrdi Smit.

Barkli kaže da je Irving svojom izjavom "bacio saigrače pod autobus".

- Bili smo u finalu bez tebe, jedna utakmica nas je delila od velikog finala, tvoj posao je da nas odvedeš dalje od tog finala, a ti si superstar, osvajao si prsten ranije a ti kažeš da su ovi momci previše mladi i da ne znaju da pobeđuju, je l' me zezaš?! Ne možeš tako, prebio bih ga - kaže Barkli.

VIDEO - Da LeBron nekoga izblokira je normalno ali da ga neko ovako ponizi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA