≫ 

Partizan posle neviđene drame slavio u Zadru: Neverovatni Pejdž u produžetku spasio crno-bele! (FOTO) (VIDEO)

Posle poraza u Areni, crno-beli su bili dodatno motivisani da pobede na ovom gostovanju

  • 14

Košarkaši Partizana uspeli su da, posle produžetka, savladaju Zadar 97:92, u okviru 16. kola ABA lige u kojem je potpuno dominirao Markus Pejdž koji je odigrao meč sezone. 

Posle turbulentnog početka sezone i smene trenera, kada je nezadovoljstvo kulminiralo porazom od Zadra u Areni, crno-beli su uspeli da dođu do 4. mesta tabele regionalnog takmičenja koje vodi u plej-of. I pored toga, pobeda u ovom susretu bila je i te kako potrebna Beograđanima da se tu održe, ali i poprave samopouzdanje pred utakmice koje slede.

Sam početak nije ukazivao na lak meč. Zadar je poveo 5:0, Partizan odgovorio serijom 10:0, da bi se prešlo na igru "koš za koš" do samog kraja deonice, kada Partizan počinje da greši.  Neverovatne greške Partizana i promašena otvorena zakucavanja gagića i veličkovića, otvorile su prostor Zadranima za otvorene šuteve koje su koristili i trojkama došli do vođstva.

VIDEO: Centar Partizana bio "kratak" u Zadru, Gagićev pokušaj zakucavanja završio na obruču

Od početka 3. deonice crno-beli su zaigrali mnogo bolje. A najviše zahvaljujući dobroj igri u odbrani i raspoloženom Siu prednost gostiju je rasla sve više. Mogao je Partizan u ovom delu i potpuno da prelomi protivnika, ali su uspeli da izgube 6 lopti u napadu i tako ostave mogućnost protivniku da se nada preokretu.

Rezultat je mogao da bude potpuno drugačiji jer su domaći prišli na samo -4, a da su bolje realizovali bacanja, do tog momenta 13/25, meč bi bio potpuno drugačiji.

Janković je odigrao najbolji meč od dolaska među crno-bele; Foto: aba-liga.com

I u poslednjoj deonici viđen je izuzetno neizvestan meč. Sa jedne strane Pejdž je poenima održavao Partizan u prednosti, dok je sa druge Dašić trojkama ulivao dodatno samopouzdanje Zadranima. Bukvalno u poslednjemminutu, Zadar je uspeo da izjednači posle grešaka protivnika. I jedni, i drugi imali su priliku da postignu koš vredan pobede, ali se posle 82:82 otišlo u produžetak.

Zanimljivo, imao je Partizan šansu da u regularnom delu dođe do pobede u poslednjem napadu, ali Pejdž je promašio, potom se Renfro spetljao, a mladi Vanja Marinković ipak nije smeo da uputi šut ka košu.

Do kraja se u produžetku igralo koš za koš, sa puno tenzije i kontakta. Posle rezultatske klackalice crno-beli su uspeli su da slave najviše zahvaljujući Pejdžu koji je samo u ovom delu igre postigao 3 trojke, ali i Marinković, koji je takođe ubavio poene koji su prelomili susret.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Markus Pejdž sa 28 poena, a pratili su ga vanja Marinković sa 13, i Stefan Janković sa 12.

Sa druge strane, Litl je zabeležio 20 poena, Dašić je upisao 17, a Žorić 16 poena.

da podsetimo, sledeći meč crno-beli igraju u utorak kada gostuju Monaku u okviru Top 16 faze Evrokupa.

VIDEO: Andrea Trinkijeri crta legendarnu trojku Saše Đorđevića i objašnjava kretanje igrača

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telehraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    19. januar 2019 | 17:29

    Vazno je da se cuje ubij srbina jos samo javor sa drugom dvojicom da pocne skandirati.Srbima bi odma prekidali i praznili dvoranu.

  • Grobar MNE

    19. januar 2019 | 19:10

    Ovoliki broj slobodnih bacanja sviranih nisam odavno vidjeo.36/20..cak 16 bacanja više su imali košarkaši Zadra.Pa da su sudije iz Zadra ne bi onako sudili...

  • Burek novinar sa zvezdinog severa

    19. januar 2019 | 19:59

    Kad se igra derbi Zeleznika?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA