≫ 

Možda je vreme za NBA: Milutinov kandidat za MVP-ja Evrolige

Milutinov MVP, lepo zvuči.

  • 5

Srpski košarkaš Nikola Milutinov nalazi se među igračima od kojih će jedan na kraju regularnog dela sezone Evrolige poneti priznanje najboljeg. Milutinov je ove sezone jedan od stuba oslonaca grčkog Olimpijakosa, a dvadeset četvorogodišnji centar u prilog svom izboru pravi neke zaista dobre brojke.

Nikola ima indeks korisnosti 19,8 i u tom segmentu je peti u Evroligi tokom svoje šeste sezone u najjačem evropskom takmičenju. Polako opravdava zašto su ga pre četiri San Antonio Sparsi birali sa 26. mesta na draftu. Prosečno beleži 11 poena, 8,3 skoka, jedu i po asistenciju i 0,9 blokada po utakmici, a njegov tim je trenutno peti u Evroligi sa 12 pobeda i sedam poraza.

Milutinov je imao i 20+ partija u koloni sa poenima, a nedavno je protiv Panatinaikosa imao 18 skokova i isto toliko poena u rekordnom indeksu 41. Da podsetimo, regularna sezona Evrolige ima 30 kola, pa Milutinov ima šanse da svoju poziciju dodatno ojača.

Poslednji srpski MVP Evrolige je Nemanja Bjelica iz sezone 2014/2015 u dresu Fenerbahčea, nakon čega je otišao u NBA ligu, gde i danas igra u Sakramento Kingsima. Aktuelni MVP je Luka Dončić.

VIDEO - Mačvan o Nikoli Jokiću i šansama da Srbija bude kompletna na Svetskom prvenstvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk idea Zagreb

    22. januar 2019 | 17:30

    Je li i on iz Beogradskog predgradja,ili je iz Beogradskog Evropskog sampiona 😂😂😂

  • Hufer

    22. januar 2019 | 17:07

    Rano je za NBA, još jednu sezonu da odigra u Evropi bar

  • Godza

    22. januar 2019 | 21:14

    Zaslužio je. Igra odlično

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA