"Okrutno je što iz petorke Jokić, Džordž, Durent, Lebron i Dejvis, dvojica moraju na klupu"

Lebron Džejms i Nikola Jokić jedan pored drugog na klupi, a Jokić bolji asistent: sumanuto

  • 0

Novinar ESPN Zek Lou izneo je svoje mišljenje o predstojećem ol-staru i njegovim učesnicima i rekao da je neverovatno što će neki od najboljih igrača lige sedeti kao rezerve.

- Neverovatno je okrutno to što moramo da biramo dvojicu od Lebrona, Jokića, Džordža, Durenta i Dejvisa da uđu sa klupe. To je trenutno pet od devet najboljih igrača lige - konstatuje između ostalog Lou.

Prvi deo izbora za ol-star u Šarlotu je prošao i navijači su dali prednost nekim drugim starterima među kojima su Dejvis, Džordž i Durent ali i Džejms Harden i Stef Kari. Od rezervi su na Zapadu pored Jokića i Džejmsa tu još i Dejmijen Lilard, Rudi Gober i Karl Entoni Tauns.

- Lebron je najbolji igrač. To znamo svi. Moja ćerka koja može da nabroji tri igrača to zna... On ima u proseku 28, osam skokova i sedam asistencija i mi jedva klimnemo glavom. Ali je propustio 30 odsto utakmica i to je dovoljno da ga stavimo na klupu ma koliko to smešno zvučalo - kaže Lou.

On se osvrnuo i na činjenicu da Durent ima sezonu 50-40-90 (procenti za dva, tri i slobodna bacanja) uz najviše asistencija u karijeri i da to takođe prolazi bez mnogo pažnje.

- Jokić isporučuje ludačkih 7,7 asistencija po utakmici. Centar koji je sedmi u asistencijama ispred Lebrona! Mislim da ne razumemo koliko je to ludo. Jokić je već najbolji asistent među centrima u istoriji lige, a već postoje i dokazi da njegove asistencije idu i iznad onoga da čini svoje saigrače boljima.

U međuvremenu, Entoni Dejvis ima 4,4 asistencije što mu je rekord karijere. Nagetsi su ispred Nju Orleansa u odbrani. Čak i sa Dejvisom na parketu timovi im daju prosečan broj poena. Ako je on toliko dobar, zašto Pelikansi nisu bolji? Pošteno pitanje. Dejvis dobija previše poseda.

Ali roster Nju Orleansa je pretrpeo mnogo povreda. Možete ubaciti Dejvisa u više različitih šema dok je Denver gradio jednu da bi prikrio Jokićeve slabosti. U njegovu odbranu, on hvata dosta skokova, ali je Dejvis i dalje za dlaku ispred - istakao je Lou. Kompletnu analizu možete pročitati ovde.

VIDEO - Jokić: Veliko je zadovoljstvo biti najbolji u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA