≫ 

Zvezda pala u punom Pioniru četiri sekunde pre kraja: Čović i Perperoglu nisu mogli sami!

Crveno- beli nisu uspeli da pobede treći put zaredom Valensiju u Beogradu

  • 71

Košarkaši Crvene zvezde  nisu uspeli da pobede ekipu Valensiju u 4. kolu G grupe TOP 16 faze Evrokupa. Valensija je trijumfovala u Pioniru sa 82:81 košem Van Rosoma 3, 4 sekunde pre kraja, i ta otežala crveno-belima put do plej-ofa.

Crveno- beli sada imaju skor 1-3 i moraju da pobede sledeća dva meča protiv Unikahe (više od 5 razlike) u Beogradu i Limož na strani, ako žele da se nađu na drugom mestu koje vodi plej- of.

Startos Perperoglu ubacio je 26 poena, a Filip Čović 13 i oni su preuzeli odgovornost u poslednjim momentima, ali nisu imali snage da zadaju završni udarac

Baš sledeće nedelje Zvezde gostuje Limožu u Francuskoj.

CRVENA ZVEZDA - VALENSIJA 81:82

(17:21, 27:21, 14:22, 23:18)

CRVENA ZVEZDA: Regland 10 (0-3 za tri) Čović 13 (2-3 za dva, 2-4 za tri), Kešelj, Perperoglu 26 (7-11 za dva, 4-7 za tri) Davidovac 2, Faje 6, Beron 6, Dobrić 2, Ristić 6, Simanić 2, Cirbes 4, Odžo 4)

VALENSIJA: Garsija, Abalde 9, Laberi 4, Dio 9, Van Rosom 7, Tomas 11, Tobi 9, Dubljević 24 (8 sk, 4-6 za tri) Martinez, Tomas 9, Sastre, Dornekamp,

Foto: MN Press

NEISZVESTAN MEČ DO SAMOG KRAJA

Prava drama viđena je u poslednjem minutu. Valensija je imala prednost 79:80 Zvezda je imala napad Perperoglu je promašio, a Valensija je krenula u ofanazivu.

Zvezda se uspešno brani i na 29 sekundi crveno-beli su krenuli u novi napad za pokušaj da se preokrene rezultat. Regland je uzeo loptu u svoje ruke i prodorom do koša preokrenuo na 81:80 na 15 sekundi pre kraja.

Valensija je krenula u napad i uspela je da 3,4 sekunde pre kraja preko Van Rosoma ubaci koš za 81:82. Zvezda je krenula u napad. Perepeoglu nije uspeo da pogodi i kraj meča.

LOŠ POČETAK, ALI DOBAR KRAJ

Zvezda je loše i "mekano" ušla u meč i dozvolila rivalu da se razmaše i već u orvih 5 minuta ima prednost 6:14 Do kraja prve četvrtine su uspeli da stignu rivala, ali nisu izašli iz bonus.

VIDEO: Navijači Zvezde odali počast Šekularcu i Mačevu

Pomak u igri, pre svega u odbrani video se u drugoj četvrtini kada crveno-beli sa 13-3 serijom dolazi do 30:24.

Od tada igralo se koš za koš, a zvezdinu stranu predvodio je Stratos Perperoglu koji je sa 18 poena za poluvreme održao minimalnu prednost do poluvremena 44:42. Zvezda je šutirala čak 54 % za tri (6-11) u prvih 20 miniuta i to je još jedan da razloga da imaju prednost. Doduše, Valensija je šutirala 7-12 što je 53%, pa je i to razlog što crveno - beli nisu imali veću prednost, jer su špqanci na svaku trojku uzvraćali trojkom.

Foto: MN Press

Treći period bio je za zaborav Zvezde. Odigrali su mlako i bezidejno, šutirali trojke 7-1 i Valensija je iskoristila priliku da povede sa 12 razlike 48:60- Razbio je Zvezdu Bojan Dubljević u tim monentima, što trojkama što pod košem.

VIDEO: Prva ekipa Delija na tribini protiv Valensije, svi u majicama Kosova

Četvrta četvrtina je bila prava neizvesna borba. Zvezda nije gubila nadu, uspela je da stigne prednost (61:67), a zatim i da povede 79:77. Tomić je ubacio svog X faktora Dušana Ristića koji je sa šest vezanih poena uz Perperoglua doneo preokret.

Igralo se koš za koš poslednja tri minuta i ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Čović i Perperoglu su preuzimali odgovornost. Zvezda je imala napad 29 sekundi pre kraja za preokret i Regland je uspeo da probije odbranu i postigne koš na 15 sekundi do kraja. Ali, nisu uspeli da odigraju odbranu u posldenjih 15 sekundi i Van Rosom je dono pobedu.

EVROKUP, grupa G

4. kolo

Crvena zvezda - Valensija 81:82

Limož - Unikaha 20.30

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poznata lica navijača Zvezde u počasnoj loži Foto: MN Press
Ognjen Dobrić zaustavljenFoto: MN Press
Igraj odbranu! Milan Tomić trener Zvezde Foto: MN Press
Majkl Odžo je jednom brutalno zakucao Foto: MN Press
Boriša Simanić je konstantno starter u timu Zvezde Foto: MN press
Bojan Dubljević je odigrao odličan meč sa 24 poena i 8 skokova Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kvalitet ne kvantitet

    23. januar 2019 | 21:15

    Pitanje za Žiku Živca i ekipu: Koja beše kvota da Zvezda osvaja Eurocup? Haha, da niste smešni bili bi jadni 😂😂😂 PARTIZAN ŠAMPION

  • Time out

    23. januar 2019 | 21:21

    Čoviću, pošteno bi bilo da kažeš da te ne zanima Evropa ove godine,a ne da zamajavaš navijače i javnost.Dosta nam je sekiracije zbog ove naše trenutno jadne i bedne Zvezde.

  • Sasa

    23. januar 2019 | 20:58

    Ooo,ko ih sastavi ovakve blagi Bože?Balvan do balvana.Dokle ovako,je li kao prošle sezone. Ovo je jad i tuga.Osim Perperoglua nema krštenog igrača.Razlaz.Tomić zalutao u košarku,a nikakav je bio i kao igrač.Objavite tekst.E pa ne može se samo afirmativno pisati o neznalicama.Obiće nam se o glavu Čovićeva tvrdoglavost sa ovim trenerom i bez pojačanja.Veliki sam Zvezdaš ali realno,baš realnooo,Partizan igra trenutno bolju košarku i ima mnogo,mnogo boljeg trenera.Bez ljutnje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA