≫ 

Bobi i Teo ni blizu parketa, Embid uništio Sparse

Bobija i Tea nema u planovima Doka Riversa

  • 0

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Majami Hit sa 111:109 u noći između srede i četvrtka, dok su Filadelfija Seventiksersa uspeli da izađu na kraj sa San Antonio Sparsima 122:120.

Miloša Teodosića nije bilo ni u protokolu Doka Riversa, a Boban Marjanović je bio tu, ali još jednom nije dobio ni minut na parketu. Dok Rivers je tokom meča izvodio postavu gde je Tobajas Heris igrao četvorku, pa je bilo jasno da će u nekoj verziji "ultra smol bol" ekipe Marjanović teško dobiti šansu.

Klipersi su iskontrolisali meč tek u drugom poluvremenu kada su počeli da prave razliku i u tom delu utakmice nadigrali protivnike. Majami je dobro počeo meč, a Dion Vejters je u finišu prve četvrtine pokazao da ima u sebi "klač" osobina kada je trojkom završio prvu četvrtinu uz prednost Majamija od četiri poena.

Foto: Tanjug/AP

Dvejn Vejd je prednost u drugoj četvrtini povećao na sedam razlike dvojkom za 40:33, Hit je još neko vreme održavao prednost, ali su se Klipersi približavali i uspeli da povedu poenima Marćina Gortata pre poluvremena da bi se na odmor otišlo nerešenim rezultatom 54:54.

Mada je tim iz Kalifornije povećavao prednost u trećoj deonici postepeno, tek u četvrtoj je uspeo da potpuno prelomi meč i pobedi. Najefikasniji je bio Heris sa 31 poenom, a u Majamiju Hasan Vajtsajd sa 22.

Los Anđeles se i dalje drži u plejof zoni i sada je osmi na Zapadu sa 26 pobeda i 22 poraza, dok je Hit osmi na Istoku sa 22 pobede i 24 poraza.

Nešto bolje na Zapadu stoje San Antonio Sparsi uprkos porazu od Filadelfije. Demar Derozan je bio najbolji kod "mamuza" sa 26 poena i dobrim procentima iz igre što nije bilo dovoljno za Džoela Embida i njegova 33 poena uz 19 skokova.

Filadelfija je u tesnom meču uspela na kraju da pobedi zahvaljujući nekolicini 3+1 poteza, ali i dobrom poenterskom ritmu Embida u četvrtoj četvrtini.

Foto: Tanjug/AP

Pomogao je i Vilson Čendler koji je u ključnim trenucima izblokirao Derozana i tako sprečio da se rezultat promeni. Sparsi su tokom treće četvrtine prvi uspeli da se odlepe na +7, ali su prednost ispustili već do kraja treće deonice kada je bilo 96:96, da bi Fila u finišu došla do pobede.

Siksersi sada imaju 32 pobede i 17 poraza i nalaze se na četvrtom mestu Istoka, dok je San Antonio šesti na Zapadu sa 27-22.

Pobedu su ostvarili i Boston Seltiksi protiv posrnulih Klivlend Kavalirsa 123:103. Boston je predvodio Džejlen Braun sa 23 poena, 18 je dodao Gordon Hejvord, a na drugoj strani se istakao Turčin Džedi Osman sa 25.

Ako je ikakve neizvesnosti bilo ko će izaći kao pobednik, ona je počela da nestaje polovinom druge deonice kada je Boston serijom Vonamejkera, Smarta i Morisa uspeo da stvori razliku koju je tokom meča samo održavao.

U ostalim mečevima Bruklin je pobedio Orlando sa 114:110, Atlanta je neočekivano pregazila Čikago sa 121:101, Šarlot je dobio Memfis 118:107, a Detroit je za dlaku bio bolji od Nju Orleansa 98:94.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO - Pakjao u čudu gledao Bobana Marjanovića kad ga je upoznao u svlačionici Klipersa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA