≫ 

Davali su dve lopte za igrača, a sada optužuju Partizan za krađu: Prvi klub supertalentovanog Radovanovića otkrio "mutne radnje" iz Bijeljine! (FOTO) (VIDEO)

KK Velež iz Nevesinja bio je prva "stanica" košarkaškog bisera Nikole Radovanovića koji je preko Bijeljine stigao u Partizan

  • 11

Košarkaški klub Partizan nedavno je iz KK Budućnost Bijeljina doveo super-talentovanog košarkaša Nikolu Radovanovića, koji je već sa 15 godina počeo da igra seniorsku košarku i da postiže po 30 poena na utakmicama. Ovaj transfer izazvao je veliku buru u medijima posle velikog nezadovoljstva koje je iskazao njegov bivši trener iz Bjeljine Dario Čojić, a posle njega ova priča se polako odmotava

Tako je Čojić pre izvesnog vremena optužio crno-bele da su mu "ukrali" igrača

Šta da kažem? Dete je ukradeno od strane Partizana. Menadžeri su krivi. U ovom trenutku ne znam ni gde je. Ne javlja se. Bio je najbolji igrač i strelac tima sa 15 godina. Dominirao je i protiv igrača u starijem uzrastu, i to na terenima premijerligaša, ali, eto, izgubili smo ga. Partizan je uradio to što je uradio - rekao je tada Čojić.

Dario Čojić optužio je PArtizan za "krađu" talentovanog košarkaša; Printskrin: Youtube

Međutim, da je situacija "malo drugačija", i da Čojićeva priča ima i onu drugu stranu, potvrdili su za Telegraf iz Omladinskog košarkaškog kluba Velež iz Nevesinja, gde je Radovanović napravio prve košarkaške korake i gde je rođen.

- Nikola je prvo igrao kod nas. Mi kao klub funkcionišemo 6 godina. Pokušali smo da sve organizujemo tako da se bavimo razvojem dece i talenata, a od ove sezone smo ušli i u seniorsku priču. Nikola je od početka bio u klubu. Bio je jedan od pionira, pre odlaska u Bijeljinu - započinju priču u klubu i nastavljaju:

- Dario je došao kod nas, napravio par kontrolnih treninga, svideo mu se Nikola, i odveo ga je. Ruku na srce, on je dobar što se tiče stručnosti i košarkaškog znanja, ali sve ostalo... Mi nismo pravili problem, kao ni jednom detetu, jer sve što radimo, radimo na volonterskom nivou. Hoćemo da napravimo u Nevesinju nešto dobro i ljudski za košarku.

Zanimljivo, u klubu ističu da nikakvih ugovora nije bilo zbog toga što nisu želeli da zarade na deci.

- Uslovi odlaska su bili takvi, da smo se sa Čojićem dogovorili da dobijemo opremu, da imamo saradnju, da razmenjujemo mišljenja, iskustva, da imamo obuke za trenere u budućnosti. Nismo želeli da maloletnu decu vezujemo ugovorima. Zato smo imali usmeni dogovor sa njim. Međutim, od svega toga za Nikolu nismo dobili ništa. Takođe, još jedno strašno talentovano dete je iz Nevesinja prešlo u Bijeljinu, a za tog mladog košarkaša koji je bio kod nas, dobili smo dve lopte.

S obzirom na poslednja dešavanja,  u Nevesinju smatraju da predstavnici kluba iz Bijeljine iznose neosnovane optužbe na račun crno-belih.

- Pročitali smo naslove u kojima on govori da Partizan nije ispoštovao male klubove koji su ugroženi. Pitamo sada, ko je u celoj toj priči mali klub? Mi koji nismo hteli da naplatimo ništa i koji smo pratili samo interes dece ili on koji je hteo da uzme pare, a da pri tom uzme naše dete iz Nevesinja i odvede ga tamo. Znate, posle svega kada dobro razmislimo, krivo nam je i što smo uzeli i one dve lopte. Žao nam je što ih nismo vratili nazad.

Da podsetimo, Radovanović igra na poziciji beka šutera, a javnost je oduševio kada je igrama za pionire postizao 54 poena vršnjacima iz Partizana, a zatim i Leotaru 59. Inače, bez većih problema je postizao između 30 i 40 poena po meču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smile

    26. januar 2019 | 15:06

    Partizane, posalji ovim ljudima u Nevesinje opremu i lopte, zasluzili su puno vise.

  • GROBAR PODGORICA

    26. januar 2019 | 14:07

    OD PRVOG MOMENTA KADA JE IZAŠAO OVAJ TEKST ODMAH SAM PREDPOSTAVIO DA OVAJ TRENER PRIČA NEBULOZE I SIGURNO JE OVAJ TRENER SPREMAO NEKU MANIPULACIJU SA OVIM DETETOM.

  • Crvo beli Crna Gora

    26. januar 2019 | 14:16

    OVAKVIM MANIPULATORIMA NIJE MESTO U SPORTU A POGOTOVO U RADU SA DECOM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA