Jokić previše agresivno hodao uz čeonu liniju! NBA objasnila zašto je Srbin kažnjen, Maloun nije mogao da veruje

Maloun kaže pravila su pravila

  • 4

Trener Denver Nagetsa Majk Maloun ironično je prokomentarisao kaznu za svog igrača i zvezdu tima iz Kolorada Nikolu Jokića.

Jokić je na meču protiv Jute Džez tokom tuče Mejsona Plamlija i Dereka Fejvorsa ustao sa klupe i prišao na nekoliko koraka od mesta sukoba, ali se nije uključivao. Pošto je po NBA pravilima zabranjeno da se uopšte zakorači na parket, Jokiću je pretila suspenzija i kaženjen je utakmicom neigranja.

Svoju kaznu je odradio protiv Finiks Sansa u meču koji je Denver dobio 132:95 i moći će da igra protiv Filadelfije naredne večeri.

- To je kao kod povreda. Nikola je suspendovan, svi smo mislili na njega, ali ako ste povređeni ili niste tu iz bilo kog razloga, mi svejedno imamo posao da završimo. Momci su to shvatili. Drago mi je da smo odigrali odbranu svih 48 minuta, a večeras smo videli primer kakvu dubinu imamo na klupi - rekao je Maloun posle utakmice.

Po njegovom mišljenju, Jokić neće suspenziju iskoristiti kao dodatni motiv protiv Filadelfija Seventisiksersa.

- Mislim da nije potrebno ovo da ga "raspali", ima on vatre u sebi svake večeri, ne treba mu dodatna motivacija - kaže trener Denvera.

- Hteo bih da sačuvam svoj novac. Saznali smo za tu odluku na treningu pre utakmice. Bili smo uvereni da ga neće suspendovati i to uverenje je bilo zasnovano na drugim sličnim situacijama. Ali odlučili su i mi to moramo da poštujemo. Pričali smo sa ligom i cenim njihovu spremnost da objasne zašto su ga suspendovali.

Ocenili su da je veoma agresivno hodao uz osnovnu liniju. Pravila su pravila. Naravno da želite da ravnopravno poštuju, ali su pomislili da je Nikola bio malo više agresivan uz čeonu liniju - rekao je Maloun. Osim što je Jokić kažnjen utakmicom neigranja, novčana globa za njega i klub je iznosila 170.000 dolara.

VIDEO - Mačvan o Nikoli Jokiću i šansama da Srbija bude kompletna na Svetskom prvenstvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    26. januar 2019 | 17:35

    ???Wtf???Hodao agresivno a nikoga nije ni dodurnuo i kaznjen!?Mozda zbog onog IĆ na kraju prezimena?Sta je onda sa ovima sto su se tukli,na streljanje?

  • Petar

    26. januar 2019 | 17:27

    Ma daj...Zabranjeno da se zakoraci na parket? A to što pri svakom boljem zakucavanju 10 crnaca počne da trči i skače po parketu sa klupe? To ništa

  • MR

    26. januar 2019 | 18:05

    Jedino ko je ostao bez materijala za novu bajku i ko nije mogao da veruje je najveći twitter mag i pisac bajki Miško Raznatovic. mislili smo da je njegovo pero u trenutku ostalo bez mastila i inspiracije ali nije, Nikola je tu, u glavnim vestima....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA