≫ 

Partizan trojkama spalio mrežicu Mege, gostima malo Miškovićevih 30 poena!

Nestvarno šutersko veče Partizana, meč karijere Nikole Miškovića

  • 17

Košarkaši Partizana pobedili su Megu u 17. kolu ABA lige sa 98:86. Megi nije bilo dovoljno ni to što je Nikola Mišković odigrao neverovatan meč. Momak rođen 1999. godine je crno-belima ubacio 30 poena i bio najbolji pojedinac na terenu, ali je naspram sebe imao šuterski raspoloženi Partizan.

Crno-beli su pogodili čak 12 od 22 trojke i, uz nekoliko brzopletih i bezidejnih napada Mege u trenucima kada bi tim Dejana Milojevića uspevao da se primakne, to je bilo dovoljno za pobedu domaćina u hali "Aleksandar Nikolić".

Najefikasniji su u Partizanu bili Aleksej Nikolić sa 20 poena, Aleks Renfro i Bandža Si sa po 17 poena, dok je Džok Lendejl ubacio 15. U Megi je izuzev Miškovića dobar bio i Edin Atić sa 22 poena, ali su svi ostali bili ispod deset.

Dva tima su u direktnoj borbi za četvrto mesto i plejof ABA lige i za sada su ga crno-beli uspešno odbranili. Meč je fantastično otvorio Aleks Renfro koji je prvi počeo da pogađa trojke pa je Partizan rano poveo sa 8:0. Mega je u napadu grešila i tek posle dva i po minuta igre uspela da postigne prve poene.

Foto: Aba-liga.com/Partizan NIS

Luka Cerovina je iz očaja bacio loptu sa trojke i ona je od table uz zvuk sirene prošla kroz obruč. Igralo se u tranziciji i brzo pa je meč bio interesantan, iako nije bilo mnogo poena u prvoj četvrtini. Crno-beli su imali kontrolu sve do kraja kada je napadačku palicu Mege preuzeo mladi Nikola Mišković.

On je sa linije penala, pa trojkom i onda novim poenima uz faul napravio seriju od osam poena i očas posla približio Megu na 19:18. Tim Dejana Milojevića se primakao i na 24:23, ali je vrlo brzo posle toga Partizan zahvaljujući ofanzivnim skokovima Bandže Sija počeo da povećava razliku.

U međuvremenu je počeo da pogađa i Aleksej Nikolić, pa je Partizan neposredno pred poluvreme imao maksimalnih +12, da bi na pauzu Trinkijerijeva četa otišla sa 50:40. Miškoviću se u trećoj četvrtini priključio i Edin Atić kome su trojke u rukama delovale kao ziceri, ali Mega nije mogla do prednosti.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Partizan je nalet u tom delu igre odbio trojkama Lendejla i Sija koji je doprinosio i skokovima u napadu. Crno-beli su posle tri četvrtine imali četiri poena prednosti, ali su se u poslednjih deset minuta potpuno razgoropadili. Pejdž je trojkom vratio deset razlike Partizanu na 79:69, raspucan je bio i Ali Nikolić. Mega je bez Miškovića imala prazne minute, Partizan je to koristio pa je tim iz Sremske Mitrovice gubio i 15 poena u poslednja tri minuta.

Mega je u napadu postajala sve nestrpljivija, promašaji su se ređali pa je domaćin do kraja bez mnogo problema uspeo da sačuva prednost i pobedi. Partizan je trijumfom preskočio Budućnost i sada je sa 11 pobeda i šest poraza treći u ABA ligi, dok je Mega ostala na petom mestu sa devet pobeda i osam poraza.

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

Foto: MN Press

40. minut - Si, Pejdž i Renfro samo privode kraju utakmicu, Čarapić i Cerovina su davali koševe za Megu, ali je bilo kasno i Partizan je pobedio 98:86.

39. minut - Renfro ide na polaganje i definitivno rešava pitanje pobednika, Atić opet polovičan sa linije bacanja, 93:81.

38. minut - Trojka Atića, Mega prilazi na -9 na dva minuta do kraja, ali Lendejl kuca i vraća dvocifrenu prednost Partizanu, 91:80.

37. minut - Serija Mege 5:0, Fundić zakucava, Atić polovičan sa linije bacanja, a Mišković ovog puta siguran na šutu, 87:77.

36. minut - Mišković se umorio, crno-beli to koriste i odlaze na +15, 87:72 pogotkom Nikole Jankovića.

35. minut - Fundić konačno daje koš za Megu posle ukradene lopte, Nikolić odmah uzvraća trojkom za Partizan koji trojke šutira neverovatno do sada 12/21 u ovom meču, 85:71

34. minut - Atić i Čarapić neprecizni, samo do prvog obruča sa trojke, Nikolić ide do koša i daje ga uz faul i maksimalnih +13 za Partizan, 82:69.

33. minut - Trojka Markusa Pejdža, Partizan opet odlazi na +10, 79:69.

32. minut - Nikola Janković poentira, a Partizan se onda dobro brani i Mega ne uspeva ništa da uradi za 24 sekunde.

31. minut- Pejdž ide do kraja, pogađa, ali zida i Nikolić pod košem, 73:69 za domaće.

Treća četvrtina:

Foto: MN Press

30. minut - Marinković pogađa uz faul! Fundić je promašio oba slobodna bacanja, Merga je prokockala priliku da povede, a to je kaznio Vanja Marinković, 71:67 za Partizan posle trideset minuta.

29. minut - Nova izgubljena lopta Renfroa, Mišković krade, a Janjić poentira, 68:64. Trojka Ratkovice, Mega na poen zaostatka, 68:67.

28. minut - Monstruozno zakucavanje Sija, Mišković ne promašuje, a Pejdž daje trojku, sve za 40 sekundi! 68:61 za Partizan.

27. minut - Renfro gubi loptu, Mišković zakucava u kontri, ali se Aleks iskupljuje poenima u narednom napadu. Pogađa i Atić posle finte novu trojku, Mega se ne predaje 63:58.

26. minut - Si šutira trojku iz ćoška, lopta se odbija visoko i već su igrači Mege videli novi skok u svojim rukama. Međutim, sreća je bila uz Partizan i novom trojkom domaćin povećava razliku na 61:52. Zoran Nikolić "gasi požar" sa poludistance 61:54.

25. minut - Važna trojka Lendejla i nekoliko neiskorišćenih napada Mege, 58:52 za Partizan.

24. minut - Hvata svoj promašaj za tri Atić i ide na koš, Partizan je potpuno prokockao prednost, 55:52! Na sve to nadovezala su se i dva promašena zicera Sija i Lendejla.

23. minut - Bandža Si gubi loptu, Atić daje svoju treću trojku, a onda poentira i na obruču, Mega prilazi na 55:50.

22. minut - Trojka Miškovića, pa odgovor Stefana Jankovića, 55:45 za Partizan.

21. minut - Novi poeni Bandže Sija pod košem, Nikolić rešava napad za Megu, 52:42.

Druga četvrtina:

Foto: MN Press

20. minut - Dva penala Nikolića i trojka Pejdža, Partizan odlazi na +12, prvu dvocifrenu prednost u finišu poluvremena. Mega je posustala pa posle slobodnih bacanja Miškovića (20 poena), domaćin na poluvremenu vodi 50:40.

19. minut - Trojka Ratkovice, pa trojka Nikolića, Partizan vodi 45:38

18. minut - Serija ofanzivnih skokova Partizana, Bandža Si u prvom planu, 42:35

17. minut - Ne prolazi lob pas Mege, ali prolazi lob Jankovića za Lendejla koji je prvo sa Nikolom ukrao loptu, a onda završio napad. Trojku na drugoj strani daje Atić, 37:33.

16. minut - Nova trojka Miškovića i 16. poen Meginog bisera! Nikola Janković je bacio er bol sa linije penala, ali je odlično doturio loptu Bandži Siju za zakucavanje, pet razlike za Partizan, 35:30.

15. minut - Marinković gubi loptu, Mišković dobar iz reketa u kontri, 32:27 za crno-bele posle polaganja Renfroa.

14. minut - Aleksej još jednom na liniji penala, Partizan u ovim trenucima njegovim poenima sa slobodnih bacanja povećava prednost, 30:25.

13. minut - Ali Nikolić ide do koša, ispratio ga je Nikolić faulom. Nikola Mišković daje novu trojku pa Mega opet prilazi na poen zaostatka 24:23. I jedni i drugi spuštaju pod koš za nešto lakše poene, Partizan u prednosti 26:25.

12. minut - Kažnjava Ali Nikolić trojkom promašaj Miškovića. Pod košem Partizana nešto kasnije dobro snašao Zoran Nikolić, crno-beli vode 22:20.

11. minut - Pejdž se pod pritiskom igrača Mege vratio preko pola, ali Mega u svom prvom napadu u drugoj četvrtini nije mogla do vođstva jer je "ciglu sa trojke bacio Mišković.

Prva četvrtina:

Foto: MN Press

10. minut - Kakva rola Miškovića! Dva poena posle faula, pa trojka i onda novi poeni uz faul, Mega je potpuno prišla u završnici prve četvrtine, 19:18 za Partizan.

9. minut - Gegić pokušava da reši dva prethodna napada Partizana i ne prolazi.

8. minut - Težak promašaj Ašćerića na šutu za tri poena, Mega pokušava odbranom da nadoknadi loš ritam u napadu.

7. minut - Janković i Si dobri pod košem, Partizan ima kontrolu 19:10.

6. minut - Marinković posle promašaja Čarapića ide do koša i dobija faul, Fundić na drugoj strani jak ispod koša, 15:10 za Partizan.

5. minut - Renfro još jednom! Treća trojka košarkaša Partizana i deveti poen od 14 Partizanovih, 14:8.

4. minut - Nekoliko brzih napada, igraju i jedni i drugi u tranziciji, Lendejl i Marinković poentiraju za Partizan, Stanić i Atić za Megu, 11:8 vodi domaći tim.

3. minut - Lendejl blokira Stanića, Mega hvata ofanzivni skok i Cerovina uz mnogo sreće pogađa trojku od table i ubacuje prve poene za Megu, 8:3.

2. minut - Nova trojka Renfroa, Cerovina ne uzvraća istom merom. Lendejl se gradi pod košem u narednom napadu, a Partizan sa brzih osam poena pravi seriju za dva minuta od početka meča, 8:0 za crno-bele.

1. minut - Renfro otvara meč trojkom za Partizan, dve greške igrača Mege, 3:0 za Partizan.

VIDEO - Neviđena drama u Zadru: Pejdž promašio, Vanja nije smeo, Renfro se spetljao za produžetak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA