≫ 

Zvezdino samoubistvo u Limožu, za kraj evropskog puta! (VIDEO)

Crveno-beli razočarali igrom u samoj završnici, ispustili 12 razlike

Košarkaši Crvene zvezde eliminisani su iz Evrokupa za ovu sezonu posle dramatičnog poraza od Limoža u gostima rezultatom 72:71!

Crveno-beli će tako protiv Unikahe u poslednjem kolu igrati samo zarad prestiža, jer su novim neuspehom ostali bez šansi da prođu u nokaut fazu drugog po jačini evropskog takmičenja, posle 1-4 nakon pet kola.

Ekipi Milana Tomića ovo je bio treći uzastopni poraz, četvrti u poslednjih pet utakmica, još jedan u neizvesnoj završnici koji joj se desio u Evropi, posle Unikahe i Valensije u Beogradu.

Identičan scenario viđen je i u utorak uveče u Limožu, gde ni 12 poena prednosti posle 30 minuta košarke, nisu bili dovoljni da se crveno-beli vrate uzdignuta čela.

Ključni igrač u trijumfu Francuza bio je Rusel koji je u razmaku od 30 sekundi prvo pogodio trojku, pa polaganje, za 72:71, a Perperoglu na drugoj strani, u poslednjem napadu Beograđana, nije uspeo da poentira.

Zvezda je i u Francuskoj, kao i protiv Cedevite u prethodnoj rundi ABA, igrala bez pomoći Maika Cirbesa na koga, kako stvari stoje, Tomić više neće računati shodno partijama koje je pružio Nemac do sada.

Njegova zamena Ristić bio je vrlo dobar i ovog puta, sa devet poena i 6 skokova, Dobrić je u skladu sa prezimenom pokrenuo ekipu ka najvećem naletu u trećoj deonici (10p), Beron se probudio u tom periodu sa dve vezane trojke (12p), Reglend je bio najefikasniji (15p)...

Ipak, najbolji period meča krunisan u trećoj deonici rezultatom 25:8, na kraju je bio uzaludan.

Krunila se prednost gostiju sa početkom poslednjeg perioda, indolentno su delovali gosti, a igrači Limoža krenuli u juriš dalekometnom paljbom koji im se isplatio: Hauard, Majl i Butel vezali su šuteve za tri poena, već tad uzdrmali poljuljane crveno-bele (plave na ovoj utakmici), koji su popuštali u odbrani, a u napadu sve ređe pogađali.

U dramatičnom finišu zaređali su sa greškama gosti i sami sebe eliminisali iz Evrope: Reglend je uhvaćen u koracima, Beronu je zakazao šut, promašivao je i Dobrić, a Fajeov napad na obruč je preduhitrio sat za istek napada.

Na drugoj strani, junak Limoža Rusel je bio na visini zadatka, igrač preokreta, kakvog nije bilo na drugoj strani. Imala je Zvezda 14 sekundi da osmisli dobar napad, lopta je išla na Perperoglua čiji je šut završio na obruču...

Zvezda je tako završila takmičenje u Evropi i sada u potpunosti može da se posveti glavnom cilju - napadu na ABA trofej i Evroligu.

Poslednji meč u Evrokupu, bez takmičarskog značaja protiv Unikahe, Zvezda igra petog februara, a pre toga je očekuje duel sa Olimpijom u okviru ABA lige.

Limož - Zvezda 72:71 (15:16, 25:19, 8:25, 24:11)

LIMOŽ: Inglis 5, Hardi 9, Rusel 9, Tejlor 8, Bazile, Majls 13, Butsel 13, 13sk Laribo, Hauard 8, Butel 7.

ZVEZDA: Reglend 15, 6as, Čović 9, Kešelj 2, Perperglu 4, Davidovac, Nenadić, Faje 4, Beron 12, Dobrić 10, Ristić 9, 6sk, Simanić 3, Odžo 3.

Beron je sa dve vezane trojke Zvezdu odveo do "+9" Foto: MN Press

Evrokup, grupa G, 5. kolo

Utorak

Limož - Crvena zvezda 72:71

Sreda

Unikaha - Valensija 20:45

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zufer Avdija kapiten

    29. januar 2019 | 23:10

    Jos jedna lepa i divna vece...ne zbog poraza fmp2,nego zbog pojedinaca koji stalno ostavljaju glupe komentare na Partizanovim vestima,cekamo ponocno saopstenje,krivi su Vujosevic,Partizan,Boris Tadic,sudija Javor itd... 🤣🤣🤣🍷

  • Delija

    29. januar 2019 | 23:03

    Covicu nemoj vise da nas farbas sa svojim pricama, vreme je da ides i sve ovo komplet vodi u FMP. Dosta je vise.

  • doktor Ostoja

    29. januar 2019 | 23:17

    a vi kako te?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA