Himki ponizio Žalgiris u poslednjoj četvrtini, Marković trojkom zaokružio seriju za pobedu

Strašna poslednja četvrtina Rusa

  • 0

Košarkaši Himkija pobedili su Žalgiris iz Kaunasa u meču 21. kola Evrolige sa 74:64 (19:17, 17:20, 11:19, 27:8). Tim iz Podmoskovlja utakmicu je  dobio u poslednjoj četvrtini u kojoj je bukvalno "pregazio" litvanski sastav.

Himki je tako prekinuo loš niz i upisao trijumf posle četiri uzastopna poraza u Evroligi. Ove sezone u Evroligi ni Žalgiris ne blista kao prošle, a velike oscilacije u igri su i dalje tu. U jednom trenutku Žalgiris igra odlično, već u sledećem potone i to se osveti.

Srpski plejmejker Stefan Marković imao je četiri poena u pobedničkom sastavu u kom je najbolji bio Džordan Miki sa 20 poena. Još 16 je dodao Malkolm Tomas i 14 Toni Kroker. Na drugoj strani je Marijus Grigonis ubacio 15 poena, a Nejt Volters 10.

Litvanci su bolje počeli utakmicu. Trojkama Tonija Krokera i Malkolma Tomasa su brzo otišli na +6, ali je usledio i brz odgovor Marijusa Grigonisa i Nejta Voltersa koji su vratili egal Žalgirisu. Himki je tokom druge četvrtine bio za nijansu bolji, održavao je minimalnu prednost sve do novih poena Grigonisa koji je već do 33:33 ubacio deset poena za Litvance.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Dobro je išlo i Edgarasu Ulanovasu koji je dvojkom u poslednjem trenutku prvog poluvremena doneo i prvu prednost Žalgirisu 37:36. U nastavku Milaknis trojkom razgaljuje navijače "zelenih", a Žalgiris je kraj treće deonice dočekao sa devet poena prednosti, 56:47.

Himki se u finišu vraća u igru. I to kako. Do ulaska u poslednji minut Stefan Marković i ekipa su dopustili rivalima samo pet ubačenih poena, a zatrpali su im koš sa 24 do tog trenutka. Di Bost i Malkolm Tomas su za minut i po prepolovili prednost Žalgirisa u četvrtoj četvrtini, a onda je usledio kraći šou Tonija Krokera.

Trojka, pa slobodna bacanja i nova trojka i Himki je opet bio "na nuli" 61:61. Rusi potom prave seriju 13:0, koju je trojkom zaokružio Marković pre nego što će Žalgiris postići prve poene posle puna četiri i po minuta igre. Već tada je bilo kasno da se bilo šta menja i Himki je pobedio.

VIDEO - Poslednjeplasirana Krka pobedila evroligašku Budućnost, ovo su najbolji momenti sa utakmice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA