≫ 

Jokić u septembru oblači dres Srbije! Stigla je prva najava koja daje nadu navijačima! (VIDEO)

Kockice se, za sada, polako ali sigurno poklapaju i Srbjia bi mogla da bude ozbiljan konkurent za medalju u Kini

  • 21

Šanse da se srpski internacionalac i novopečeni NBA Ol star Nikola Jokić nađe među putnicima koje će selektor Đorđević voditi u Kinu sve su veće, pa bi  u tom slučaju Srbija mogla u najjačem sastavu da krene u borbu za medalju na Svetskom prvenstvu.

Tako je barem sudeći po izjavi njegovog menadžera Miška Ražnatovića koji je za Prvu televiziju rekao da veruje da će se Nikola posle jednog reprezentativnog okupljanja, koje je zaobišao, vratiti među Orlove.

- Ta šansa je više nego realna i mislim da sve te izjave koje su se pojavljivale u nekoj negativnoj reakciji krajnje preuranjene jer se nikakva odluka nije donela, niti se puno pričalo o tome... Ali ja se nadam da će Nikola igrati u Kini - istakao je Ražnatović.

Zanimljivo, ovo je jedna od prvih konkretnijih najava Jokićevog nastupa, i to od strane Ražnatovića koji i te kako dobro vodi Jokićevu karijeru i koji svakako ne daje pompezne izjave bez konkretnog povoda. Stoga može se reći da su šanse da mladi Somborac obuče dres nacionalnog tima sve veće.

Posle odličnih partija na NBA parketima Jokić je izabran u Ol star tim; Foto: Tanjug/AP

Po rečima Ražnatovića, Jokić bi mogao da postane najbolji košarkaš Srbije svih vremena.

- Mislim da je Nikola na pragu da dobije tu kvalifikaciju, najboljeg srpskog košarkaša svih vremena. Naravno tu su velikani u borbi za to mesto, kao što su Peđa Stojaković i Vlade Divac, ali imajući u vidu da njemu predstoji još nekih desetak godina NBA karijere, a da je u ovom trenutku oborio mnoge rekorde, ne samo srpskih, već i NBA igrača... Zaista mislim da će po okončanju njegove NBA karijere ponetiti tu titulu – najboljeg srpskog košarkaša svih vremena. 

Navijačima ostaje strpljenje i tolerancija za momka koji je morao svoje telo i fizičku spremu da prilagodi surovim uslovima NBA lige, jer enormni ugovor od oko 150 miliona dolara koji je potpisao mora da se potvrdi na terenu, a Nikola je u tome uspeo.

VIDEO: Mačvan o razgovoru sa Nikolom Jokićem i šansama da Srbija bude kompletna na Svetskom prvenstvu

Njegova želja, kako je više puta isticao, pre okupljanja Orlova 2017. godine nikada se nije dovodila u pitanje. A posle "odrađenog posla" u Americi, ugovora, tripl-dablova i Ol stara možda je vreme i za novi uspeh sa reprezentacijom.

Uostalom i posle osvojenog srebra na Olimpisjkim igrama 2016. godine Jokić je dočekan ovacijama kako u Beogradu, tako i u rodnom Somboru, a emocije koje je tada pokazao dovoljno govore šta mu zapravo znači Srbija.

Da podsetimo, košarkaš Denver Nagetsa igrao je za nacionalnim tim na Olimpijskim igrama u Brazilu 2016. godine, kada su izabranici selektora Aleksandra Đorđevića osvojili srebrnu medalju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bule80

    1. februar 2019 | 20:50

    Treba se prvo kvalifikovati za Kinu

  • Bosiljka

    1. februar 2019 | 19:44

    Ajte sad vi zlonamerni,sta ce te reci?Pa naravno da ce igrati za reprezentaciju.On je ostvario svoj san i postigao za svoje godine mnogo.Veci je patriota od vas koji ste ga negativno komenrarisali.Jokicu najbolji si...

  • Aleksandar

    1. februar 2019 | 20:53

    Jao kako bi ja bio srecan da on pristane da igra za nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA