≫ 

Panatinaikos "preslišao" Pivare, Vasa Micić neprepoznatljiv! Micov briljirao u tesnoj pobedi Armanija! (VIDEO)

Grčki tim je sada na jednu pobedu zaostatka od 8. mesta koje vodi u nastavak takmičenja

  • 0

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su na domaćem parketu Anadolu Efes u 21. kolu Evrolige rezultatom 88:75, uz slabo izdanje srpskog plejmejkera Vasilija Micića. 

Grčki tim upisao je 9. pobedu u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju ove sezone i tako se osvetio Efesu za poraz iz prvog dela sezone.

Domaćini su odlično ušli u meč i brzo napravili razliku od čak 19 poena, ali su popularni Pivari uspeli da se oporave i vrate u meč. Tako su u poslednju četvrtinu ušli sa samo 5 poena zaostatka.

Ipak, Kalates i drugovi nisu dopustili preokret, već su dobrom igrom u odbrani uspeli da "slome" rivala i odu na dvocifrenu prednost koju su zadržali do kraja.

Nik Kalates bio je najefikasniji sa 20 poena, osam skokova i 13 asistencija, a pratili su ga Šon Kilpetrik sa 13, Dešon Tomas sa 14 i Džejms Gist sa 11 poena.

Najefikasniji u turskom sastavu bio je Rodrig Buboa sa 15 poena, dok je Krunoslav Simon  dodao 14, a Tibor Plajs 13 poena. Srpski plejmejker Vasilije Micić imao je loše šutersko veče i na kraju završio sa šest poena (3/12 iz igre), ali i osam asistencija.

U poslednjem meču večeri Armani je posle produžetka slavio na gostovanju Gran Kanariji 106:104, a odličnu partiju prikazao je srpski internacionalac Vladimir Micov koji je upisao 24 poena. 

Gran Kanarija je vodila tokom prvog poluvremena, potom je tim iz Milana preuzeo inicijativu u drugom i tokom četvrte četvrtine imao i šest poena prednosti. Ipak, španski tim je uspeo da izbori produžetak, al ine i pobedu.

U pobedničkom timu, Vladimir Micov postigao je 24 poena, dok je Džejms Naneli ubacio 22 poen, dok Nemanja Nedović nije igrao zbog povrede.

Sa druge strane u Gran Kanariji Erikson je meč završio sa 28 poena, a dvocifreni su bili Klevin Hena sa 12 i Di Džej Stroberi sa deset poena.

Evroliga, 21. kolo:

Četvrtak:

Bajern – Fenerbahče 90:86pp

Baskonija – Makabi 97:73

Olimpijakos – Barselona 55:76

Himki – Žalgiris 74:64

Petak:

CSKA Moskva – Budućnost 99:69

Darušafaka – Real Madrid 82:86

Panatinaikos – Anadolu Efes 88:75

Gran Kanarija – Armani Milano 104:106

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA