≫ 

Košarkaški klasik pripao Partizanu: Crno-beli demolirali Cibonu u Draženovom domu! (FOTO) (VIDEO)

Trener Andrea Trinkijeri uspeo je da "prodrma" svoje košarkaše posle eliminacije iz Evrokupa

  • 21

Košarkaši Partizana ubedljivo su savladali Cibonu, 83:59, na gostovanju  u prepunoj dvorani Dražen Petrović u okviru 18. kola ABA lige.

Prvi meč ovih rivala odigran u Beogradu pripao je Partizanu, koji je slavio rezultatom 86:67, a pozitivan rezultat bio je potreban crno-belima i u revanšu najviše zbog plej ofa, kao i pozicije sa koje će ući u borbu za titulu. Za sada, crno-beli imaju dve pobede više od petoplasirane Mege, dok im Budućnost,  3. tim regionalnog takmičenja, beži jednu pobedu.

Kada je reč o ovom susretu, Partizan je od starta bio oslabljen neigranjem Radeta Zagorca koji nije sa ekipom zbog povrede, ali uprkos tome, Beograđani su dobro otvorili utakmicu.

Od samog početka, najviše zahvaljujući Lendejlu i Stefanu Jankoviću, posle samo tri minuta gosti su poveli 10:2. Ipak, posle ubedljivog početnog vođstva crno-belih,  prvo Stefan Janković pravi nesportski faul, a odmah posle njega i Markus Pejdž, pa se Cibona potpuno vratila. U jednom momentu su uspeli i da povedu 14:12, ali je na kraju ovaj deo igre pripao ponovo gostima koji su poveli sa +4, 16:20.

Druga deonica počela je odlično po domaću ekipu. Cibona je serijom poena uspela da stigne Partizan i ponovo povede u prva dva minuta. Ali,  ostatak četvrtine, obeležili su promašaji , izgubljene lopte i igra sa puno nervoze na obe strane, što potvrđuje i 32 dosuđena faula.

Trinkijeri je pokušavao da "prodrma svoje košarkaše" čestim izmenama, a u tome je uspeo tek na kraju deonice kada je njegov tim serijom 10:0 i vezanim trojkama uspeo da stekne osetniju prednost.

Trinkijeri je uspeo da prodrma svoje košarkaše; Foto: Cibona/Zeljko Baksaj/Gordan Lausic/Domagoj Vranar

Posle pauze viđena je potpuno drugačija slika na terenu. Crno-beli su zaigrali mnogo bolje, najviše zahvaljujući snažnoj igri u odbrani, dok je u napadu usledila serija poena iz reketa, praćena sa četiri trojke. U tim momentima gosti iz Beograda uspeli su da stvore zalihu od 19 poena prednosti koju su uspeli da zadrže do kraja meča.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Đorđe Gagić sa 16 poena, pratili su ga Markus Pejdž i Lendejl sa po 12 poena.

Sa druge strane, Ljubičić je upisao 18, dok je Markota zabeležio 11 koševa.

Ova pobeda značajna je za Partizan, kako zbog stanja na tabeli pred borbu za plej-of, tako i zbog motivacije košarkaša koji su posle serije neizvesnih utakmica uspeli da ubedljivo slave.

VIDEO: Navijači Partizana ušli na trening košarkaša pred meč sa Cibonom

Partizan je u drugom poluvremenu zaigrao odlično, pre svega u odbrani; Foto: Cibona/Zeljko Baksaj/Gordan Lausic/Domagoj Vranar
Crno-beli potpuno su zatvorili prilaz svom košu; Foto: Cibona/Zeljko Baksaj/Gordan Lausic/Domagoj Vranar

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Grobar

    2. februar 2019 | 18:48

    Bravo crno beli . Volim Partizan napred Partizan.

  • Tanče

    2. februar 2019 | 19:30

    Bravo Partizane moj! Samo nastavite tako da igrate idemo u nove pobede. ❤♥❤♥❤

  • Grobar

    2. februar 2019 | 19:02

    Momci pokazali karakter.Uzimamo ABA ligu sigurno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA