Finansijski savetnik opelješio Kukoča, banka mu oduzela imovinu: Krvavo sam zaradio taj novac, neću prestati da ga gonim

Prevaren je i Slovenac Rašo Nesterović

  • 3

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč poručio je da neće odustati od tužbe protiv finansijskog savetnika Paola Banfija, koji je njega i Rašu Nesterovića prevario za više od trinaest miliona evra.

Kukoč je Banfija upoznao još dok je igrao u Benetonu početkom devedesetih godina i njega mu je preporučio klub. Banfi ga je savetovao da otvori račun u švajcarskoj banci zbog stabilnosti njihovog sistema što je Kukoč i uradio.

Zarada je počela da raste u NBA, a Italijan je dobio punomoć i da obavlja transakcije ako dobije saglasnost košarkaša. Banfi je uz Tonijevog ličnog bankara uspeo da 2004. ubedi Kukoča da investira u izgradnju hotela u luksuznom skijalištu Sent Moric, ali da podigne kredit, umesto da uloži gotov novac.

Kukoč po završetku NBA karijere (2006) odlazi da vidi kako napreduju radovi i dobija uverenje da će sve biti gotovo za devet meseci. Godinu dana kasnije, uviđa da hotel radovi nisu išli kako treba, a da je hotel na 14 kilometara od Sent Morica, u selu Madulejn.

Ispostavilo se da je Banfi godinama izvlačio novac sa računa, što je Kukoča nagnalo da ga tuži još 2012. godine. Hotel je u međuvremenu zaplenila banka i zjapi prazan, a slučaj i dalje traje.

- Nisam upoznat s Banfijevim iskazom, no zbog specifičnih okolnosti celog slučaja vam i ne mogu reći ništa više osim da sam počeo postupak koji će, uveren sam, rezultirati time da vratim svoj novac. Nanešena mi je velika šteta. Na sreću, ni ja ni moja porodica nismo egzistencijalno ugroženi, ali s obzirom na to da je to novac koji sam krvavo zaradio, nemam nameru da odustanem od postupka - rekao je Kukoč za Jutarnji.

Banfi je inače savetovao i bivšeg slovenačkog košarkaša Rašu Nesterovića i oštetio ga je za oko osam miliona švajcarskih franaka, dok je ukupna šteta za njega i Kukoča oko 15 miliona (13 miliona evra). Paolo Banfi se inače do sada branio rekavši da traženi novac nema jer ga je prokockao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LEO

    3. februar 2019 | 18:02

    Odlican primer ljudske nezajazljivosti. Ako izuzmemo njegovu uzu porodicu, tesko mozemo naci one kiji bi sazaljavali njegov slucaj.

  • Linz

    3. februar 2019 | 20:26

    Zar toliko moze covjek biti glup i naivan da da svoj kapital da mu drugi radi sa njim kako mu pase. Ja nebi dao 1 peni nikom da upravlja sa njim a ne milione. E moj Toni, kuce puti bez pameti.

  • joakim1

    3. februar 2019 | 21:59

    Ne verujem ni Kukocu to je islo godinama da on nije nista primetio.Ne radi se o sto evra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA