≫ 

Ova generacija Srbije je najbolja u poslednjih desetak, petnaest godina: Micić o Mundobasketu, odlasku u NBA i svojoj sezoni života

Micić veruje u Efes i Orlove

  • 1

Srpski košarkaš Vasilije Micić nada se da će njegov Anadolu Efes osvjiti titulu u Turskoj, ali i da će reprezentacija Srbije odigrati dobro i nastaviti da žanje medalje u Kini na Svetskom prvenstvu.

Micić za sada igra odlično i posle nekoliko prosečnih godina konačno igra u skladu sa svojim potencijalom. U razgovoru za Eurohoops se prisetio svojih seniorskih početaka i odlaska u inostranstvo iz Mege.

- Moja prva epizoda u Bajernu je bila prerana za moje godine, ali sam u tom trenutku već tri godine igrao seniorsku košarku i to je bio logičan potez. Imao sam i dobrog trenera u Svetislavu Pešiću koji je stao iza mene, ali nisam imao sreće. Tokom te dve godine nisam najviše napredovao.

Foto: MN Press

Odbranu sam podigao na viši nivo zbog Pešića. Mnogo toga se desilo kasnije u Tofašu gde sam otišao po minute, a tamo sam vratio i samopouzdanje. Shvatio sam da mogu da igram na najvišem nivou, ali je najveći korak ka tome bio Žalgiris - počeo je priču Micić za Eurohoops.

U međuvremenu je igrao seoznu i u Crvenoj zvezdi kao rezervni plej, ali je ubrzo otišao. Sa Žalgirisom je stigao do Fajnal fora Evrolige i čak bio vitalan deo tima Šarunasa Jasikevičijusa u mnogim utakmicama.

- Kad sam potpisao sa Efesom nisam dobio garancije da ću biti prvi plej, ali sam se borio za svoje mesto i imam motivaciju da igram svaku utakmicu - kaže Micić koji je pohvalio i svog trenrea Ergina Atamana.

Kaže da tim ne planira toliko unapred i onda svaku utakmicu igra kao da je poslednja. Tako je bilo i u svakoj od pobeda protiv Fenerbahčea ove sezone i Micić se nada da će Efes okončati dominaciju Željka Obradovića i njegovog tima.

Govorio je i o mogućem odlasku u NBA.

- Još je rano da mislim o tome krajem januara. Ima tu mnogo utakmica i to važnih ispred nas. Kad se setim prošle godine, niko me nije zvao, a imao sam solidnu sezonu. Ove sezone igram bolje i mislim da je normalno da su neki timovi zainteresovani, ali još uvek mislim da tome nije vreme. Doneću najbolju odluku za sebe - kaže Micić koji je upitan i za igranje za Srbiju u Kini na Mundobasketu.

- Sledeće leto će biti veoma bitno. Ova generacija je najbolja u poslednjih deset, petnaest godina i mislim da imamo dobar potencijal i šanse. Do sada smo osvojili tri medalje i svaki put zbog timske igre, a ne pojedinaca. Što se nas tiče kao reprezentacije, najbolji smo kada igramo kao tim i nadam se da ću i ja biti u njemu - kazao je Vasa Micić.

VIDEO - Vasa Micić i Jan Veseli izneli svoje utiske nakon međusobnog duela u F4

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    4. februar 2019 | 10:14

    Micic-Jovic-Teo-Nedovic-Bogdan-Gudura-Gagi-Lucic-Dangubic-Simonovic-Kalinic-Bjelica-Jokic-Bobi-Milutinov. Bukvalno ne znas kojih 12 da povedes. Mislim da bi Sale trebao da sedne i poprica sa Micovim covek u 34oj godini igra sezonu karijere mogao bi bar da dobije sansu da se oprosti od reprezentacije na SP.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA