≫ 

Bertomeu proširuje Evroligu: Veštački ubacuje klubove iz Pariza i Londona u elitno takmičenje!

Prvi čovek elitnog evropskog klupskog takmičenja želi da proširi tržište u manje košarkaški značajnim sredinama

  • 8
ABA Liga, Koktel, Đordi Bertomeu Foto: Marko Todorović

Prvi čovek Evrolige Ðordi Bertomeu izjavio je da postoji plan da se u elitno takmičenje ubace klubovi iz Pariza i Londona kada se stvore adekvatni uslovi.

Bertomeu, nakon odluke da proširi Evroligu na 18 klubova i uruči specijalne pozivnice Asvelu i minhenskom Bajernu, kaže da očekuje da se za tri ili četiri godine stvori jak tim iz Pariza.

- Francuska je jako bitna za evropsku košarku. Drugi tim iz Francuske moći će da bude samo iz Pariza, a to se neće desiti pre tri godine, ali će ga biti. Sličan plan imamo i za London - rekao je Bertomeu za francuski RMC.

Evroliga je imala neuspešan "eksperiment" sa London Tauresom, za dve sezone imao je skor 1-23, a ni Fajnal-for u Londonu 2013. godine nije privukao veliku zainteresovanost domaćih navijača.

VIDEO: Najzanimljiviji momenti iz sa finala Fajnal fora Evrolige u Beogradu

Partizan je već ispao, Alba je osigurala prvo mesto u Grupi, pa je i sada favorit sa kvotom 1,35 na keca. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Alba – Partizan.

Unikaha već zna da će u četvrtfinalu na Albu, Crvena zvezda posle četiri poraza želi da se pobedom oprosti od Evrokupa – vredna je kvote 2,15. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Crvena zvezda – Unikaha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pantic

    5. februar 2019 | 15:14

    Pokvarice kosarku, svima daje pozivnice, a Srbiji ne daje, koja je najaca zemlja kosarke, kako bih voleo da gledam i Zvezdu i Partizan u Evroligi, bilo bi to kao Oly i Pao

  • Бане

    5. februar 2019 | 15:10

    Све је то политика...

  • Semajlirane_pufne

    5. februar 2019 | 16:49

    Cccc koji bre London kada je Beograd centar sveta u kosarci?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA