≫ 

Najgori NBA tim je četvrtu godinu zaredom na vrhu liste najvrednijih!

Na dnu po rezultatima, ali na vrhu Forbsove liste - Njujork Niksi

  • 0

Njujork Niksima možda ne ide poslednjih sezona u NBA ligi, zapravo su toliko očajni da su već dugo predmet podsmeha i svojih navijača, ali kada se povede pitanje vrednosti franšize, Njujorku nema ravnih.

Već četvrtu godinu zaredom, Niksi su, prema Forbsovoj listi, najvredniji NBA tim u ligi!

Prema poslednjem "preseku" vrednost Nikerbrokersa iznosi neverovatnih 4 milijarde dolara, što je vrlo zanimljiv podatak u trenutku kada je ekipa na poslednjem mestu lige od 30 timova, sa samo 10 pobeda ove sezone.

Naredna pobeda ko zna kad će uslediti budući da su niksi ponovo napravili "restart" trejdom najboljih igrača u Dalas, Porziginsa i Hardaveja.

Katastrofalni rezultati, ipak, nimalo ne utiču na vrednost franšize iz "Velike jabuke", štaviše vrednost je porasla za čak 11 procenata u odnosu na prethodnu godinu, a glavni razlog za to je renoviranje kultnog "Medison Skver Gardena", što je donelo dodatan priliv novca od sponzora.

Njujork se nedavno odrekao najboljeg igrača Porziginsa u želji da napravi dovoljan prostor u "seleri kepu" za velike akvizicije koje se očekuju na leto Foto: Kristaps Porzigins

U godini kada beleže veliki rast vrednosti franšize, Niksi se rezultatski srozavaju: poslednji poraz koji su pretrpeli bio imje 15. uzastopni, što je novi negativni rekord kluba.

Na drugom mestu, iza Niksa, su Los Anđeles Lejkersi čija je vrednost procenjena na 3.7 milijardi dolara, uvećana za 12 procenata u odnosu na prošlu godinu.

Treći je šampion Golden Stejt (3.5 milijardi), četvrti su Čikago Bulsi (2.9 milijardi), a peti Boston Seltiksi (2.8 milijardi).

Inače. prosečna vrednost NBA tima je 1.9 milijardi dolara, što je, opet, vrednost 13 procvcenata veća u odnosu na prošlu godinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA