≫ 

Marković i Dženkins utišali Moraču, Kari preslišao svog đaka, Olimpijakos izgubio u trileru od Makabija!

Himki je došao do važne pobede koja ih ostavlja u igri za Top 8

  • 6

Košarkaši Budućnosti doživeli su neverovatan poraz u završnici evroligaškog meča sa Himkijem, koji je slavio u Morači sa 98:90. Iako je tim Jasmina Repeše vodio u poslednjem minutu meča, za manje od 60 sekundi videli smo neverovatnu seriju ruskog tima.

Ključnu trojku pogodio je Stefan Marković na 48 sekundi do kraja i od tada nastaje potpuni raspad u ekipi crnogorskog šampiona.

Marković je trojkom doneo ruskom timu prednost od 90:88. Jasmin Repeša je odmah zatim tražio tajm-aut, ali je Budućnost izgubila loptu prilikom ubacovanja lopte.

U narednom napadu je Miki Džordan posle prodora pogodio uz faul, zatim i pogodio bacanje i Himki je pobegao na +5. Ubrzo je Himki ukrao loptu u narednom napadu i Bost Di je pogodio za dva, a potom i za tri poena u poslednjim sekundama meča, kao odgovor na poene Norisa Kola.

Tako je Himki faktički za manje od minut došao do pobede od 8 poena razlike, iako je pre nego što je Stefan Marković pogodio trojku gubili sa dva poena razlike.

Marković je na kraju meč završio sa 6 poena. Najefikasniji u ekipi Himkija bio je Miki Džordan sa 25 poena, dok je Čarls Dženkins je postigao 17 i bio je drugi najefikasniji usvom timu.

Kod Budućnosti se istakao Noris Kol sa 20 poena i 11 asistencija, dok je Goga Bitadze postigao 17 poena uz 7 skokova.

U najuzbudljivijoj utakmici večeri, Makabi je savladao Olimpijakos sa pola koša razlike posle poena Skotija Vilbekina četiri sekunde pre kraja. Printezis je uz zvuk sirene promašio šut za pobedu.

U timu Olimpijakosa srpski reprezentativac Nikola Milutinov je postigao 9 poena i imao 7 skokova, dok su sa po 16 poena najefikasniji bili Vasilis Spanulis i bivši igrač Partizana Najdžel Vilijams-Gos.

Kod Makabija su najefikasniji bili Tarik Blek sa 19 i Skoti Vilbekin sa 17 poena.

Barselona je u poslednjem meču večeri bila bolja od Žalgirisa

Evroliga, 22. kolo:

Efes - Gran Kanarija 93:74

Budućnost - Himki 98:90

Makabi - Olimpijakos 65:64

Barselona - Žalgiris 78:72

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA