≫ 

Igrao je u Pioniru protiv Zvezde, zatrpavao koš Reala i Unikahe, sada bi mogao da ostane u Beogradu! Kej Si Rivers dosta donosi "na sto" (VIDEO)

Rivers je stigao u Beograd po potpis sa Crvenom zvezdom, evo šta bi od njega moglo da se očekuje

  • 10

Zvezda bi sa Riversom trebalo da dobije dobrog šutera koji iza sebe već ima bogato evroligaško iskustvo i jednu osvojenu EL titulu sa Real Madridom 2015. godine. U Evropi je već deset godina i poznaje sistem i način igre, a osvajao je i nacionalna prvenstva sa Real Madridom i Panatinaikosom.

Od igračkih karakteristika, snalazi se u "spot ap" situacijama, kada treba da izađe iz bloka i samo šutne, a ume da prepozna i momente kada treba da utrči i potraži poene u reketu iz polaganja na obruču.

Levroruk je zbog čega često može da pravi probleme defanzivcima, a pošto može da se podigne na šut za tri poena i sa deset metara, utoliko je nezgodniji jer može da razbije zonu.

Skoro sto kilograma kilograma telesne mase su pogodni i za povremene igre na niskom postu u guranju sa protivničkim bekovima i krilima. Kej Si Rivers je prošle sezone najbolje odigrao protiv Unikahe i Real Madrida u Evroligi.

Tada je svom bivšem klubu ubacio 20 poena, a ekipi iz Malage 24. Dvadeset poena je ubacio i Olimpiji iz Milana tokom sezone 2017/2018 kada je prosečno imao osam i po poena u Evroligi.

Nije preveliki potrošač lopti, mada je često umeo da više šutira spolja nego za dva poena. U Evroligi je deveti po broju postignutih trojki tokom regularnog dela sezone (53) i deveti u ukradenim loptama (33).

Taj segment njegove igre bi mogao da očvrsne ekipu kojoj trenutno na krilu nedostaje Branko Lazić, Zvezdin kapiten i glavni defanzivac. Rivers koristi trenutke kada protivnički igrač pogleda u drugu stranu da mu tada skine loptu i kontru istrči do kraja.

VIDEO - Crveno-beli dobili "opakog" šutera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    10. februar 2019 | 17:09

    Јел вечерас играју ови за 3 место и избегавање Звезде? Тек садаа има да се "побију" да нас избегну,сад кад је и Риверс дошао. Мада, црногорцима лакше јер могу и да изгубе са 4 разлике.

  • Ja

    10. februar 2019 | 18:35

    Zanimljivo da se 2 marta igra i derbi u kosarci i u fudbalu u 18:00

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA