≫ 

Bobi i Filadelfija zgazili Lejkerse, Dončić diktirao preokret nad Portlandom! (FOTO) (VIDEO)

Boban Marjanović polako hvata zalet u novom klubu

  • 0

Košarkaši Filadelfije pobedili su 143:120 na svom terenu Los Anđeles Lejkerse u drugom meču koji je u novom klubu odigrao srpski internacionalac Boban Mrjanović.

Seventisiksersi su posle izjednačene i efikasne prve deonice uhvatili zalet i do kraja poluvremena, posle serije 11:0, poveli 9 poena razlike, 76:67, da bi do kraja meča konstantno uvećavali vođstvo.

Lejkersi su uspeli da priđu na -3 tokom treće deonice i dođu do šanse da duel odvedu u suprotnom smeru, međutim, Fila je odbila taj napad boljom igrom u finišu deonice za vođstvo 109:94.

Ipak, Lebron Džejms i drugovi nisu uspevali da nađu rešenje za razigrane domaćine pa je novi poraz koji ih dodatno udaljava od plej-ofa bio neminovan.

Srpski centar Boban Marjanović proveo je 13 minuta na parketu i zabeležio 10 poena, a najefikasniji u njegovom timu bio je Džoel Embid sa 37 koševa i 14 skokova, kao i Tobijas Heris sa 22.

U poraženom timu, najefikasniji je bio Kajl Kuzma sa 39 poena, kao i Mekgi sa 21, Ingram sa 19 i Lebron Džejms sa 18 poena, 10 skokova i 9 asistencija.

Raspoložena Filadelfija u potpunosti je nadigrala Lejkerse; Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, u Teksasu Dalas je posle velikog preokreta uspeo da pobedi Portland 102:101.

Gosti su na ovom susretu tokom većeg dela meča bili bolji rival, na momente su vodili i 15 poena, ali je poslednja četvrtina koju su izgubili 24:9, odlučila susret.

Junak utakmice, i preokreta bio je Slovenac Luka Dončič koji je pružio još jednu dobru partiju ui sa 28 poena i 9 skokova bio prvi strelac pobedničkog tima. Njega su pratili Hardavej sa 24 i Pauel sa 13 koševa.

Sa druge strane, Lilard je postigao 30 poena, dok je Jusuf Nurkić ostvario dabl-dabl učinak od 18 poena i 10 skokova.

NBA rezultati, nedelja: 

Dalas - Portland 102:101

Filadelfija - Los Anđeles Lejkers 143:120

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA