Ludilo u Americi: Deset igrača na parketu, trojka sa pola terena za preokret i pobedu (VIDEO)

Najluđa završnica već na početku godine

  • 0

Košarkaši sa univerziteta Misuri napravili su jedan od većih podviga na startu ove godine jer su pobedili Ilinoj Stejt košem sa zvukom sirene. I to sa pola terena.

Svako ko kao dete dođe na lokalni teren za basket, gotovo po pravilu šutira trojku za pobedu sa uobičajene udaljenosti, tek koji centimetar iza linije. Za Džereda Diksona to nije važilo u utakmici sa Redbirdsima.

Ilinoj je vodio dva razlike na 7,8 sekundi do kraja i imao je loptu u svojim rukama. U 90 odsto situacija to bi bila sigurna pobeda u penal završnici, ali ne i u ovom slučaju.

Igrači Misurija su pri izvođenju došli do lopte, pa je onda izgubili, nastala je gužva gde je basketara bila kao vruć krompir nekoliko sekundi dok nije stigla do Diksona.

On ju nekako uhvatio, tek toliko da napravi korak i sa pola terena šutne na koš. Od table, pa pravo kroz obruč za pobedu Misurija 66:65. Misuri je ovim trijumfom došao do ukupnog skora 13-12.

VIDEO - Neverovatan koš Lebrona Džejmsa za pobedu Klivlenda uz zvuk sirene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA