≫ 

Zvezda jedva preživela dramu i Dinamik za polufinale Kupa!

Strašna utakmica i predstava u poslednjem četvrtfinalu u niškom Čairu!

  • 51

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Dinamik u najboljem meču četvrtfinala Triglav osiguranje Kupa Radivoja Koraća sa 75:70.

Dinamik je vodio tokom čitavog meča, u pojedinim trenucima i sa 13 poena prednosti, pogađao je trojke i igrao presing, na šta Zvezda nije bila spremna. Igrao je rasterećeno i hrabro, ali su na kraju crveno-beli dobili na iskustvo i prošli u polufinale gde će igrati protiv Mega Bemaksa.

Najefikasniji je u Zvezdi bio Bili Beron sa 21 poenom, dok su Simanić, Dobrić i Davidovac ubacili po 13. U Dinamiku je Miloš Glišić ubacio 23 poena, Vuk Vulikić 13, a Petar Rakićević deset.

Neubedljivo je najblaži epitet koji se može prilepiti uz igru Crvene zvezde u prvih 20 minuta igre. Ako se zna da je procenat šuta bio svega 27 odsto, te da je tim Milana Tomića ubacio pet trojki i samo četiri šuta za dva, jasno je da štošta nije štimalo u napadu.

S druge strane, Dinamik je od starta bio motivisan da pokaže da nije došao u Čair samo da bi figurirao kao zagrevanje ekipi sa Malog Kalemegdana.

Rakićević, Beslać, Ostojić i Glišić su delovali našpanovano u napadu, dok su u odbrani svi igrali presing i to je Dinamiku donelo ranu prednost.

Bili Beron je posle loša početna dva minuta jedini nešto pogađao na parketu u Zvezdinom dresu pa je posle trojke približio svoj tim na 11:8.

Danilo Ostojić odgovara trojkom i već na polovini prve deonice je bilo jasno da će Dinamik biti ozbiljan rival, dok god idu trojke.

A išle su. Zvezda je početkom druge deonice uspela da priđe na dva poena zaostatka kada su novu energiju u tim uneli Dobrić i Davidovac, ali i ofanzivni skokovi.

Jedino tu su bili bolji Tomićevi igrači, ali to nije bilo dovoljno protiv motivisanog protivnika koji nema šta da izgubi. Tako je Glišić trojkom upisao prvu dvocifrenu prednost za svoj sastav u 18. minutu meča, Dinamik je imao i +12 pre poluvremena, ali je na isteku 20 minuta bilo 39:30.

Dinamik je tokom treće četvrtine isporučio baražnu paljbu ka košu Zvezde, ali tek pošto ih je Simanić razbudio dvema trojkama. Kao svetla tačka u tom delu igre se u Zvezdi pojavio i Dejan Davidovac sa pet uzastopnih poena za samo 14 sekundi polovinom treće deonice.

Ubrzo je stigao odgovor od Vulikića koji je trojkom i fintom pored Simanića napravio svoju mini-seriju 5:0, a Dinamik je bio na 58:45 minut i po pred kraj treće četvrtine. Simanić tada daje trojku za nadu u poslednjoj, četvrtoj.

Zvezda u četvrtu četvrtinu ulazi serijom 8:0. Malo više energije i trojka Dobrića iz ćoška nagovestili su u 33. minutu da je to trenutak kada Dinamik gubi meč. Umesto toga, Dinamik je čuvao prednost sve do pretposlednjeg minuta kada je Bili Beron rešio dva napada unutar reketa za 67:65.

Usledila je završnica za infarkt! Vulikić je ušao u "klač" mod i sa Simanićem razmenjivao poene sve do 70:69 za Dinamik, kada su Dobrić i Beron faulirani. Dinamik do kraja nije iskoristio svoje napade i šutevi za tri su išli van obruča, Beron je pogađao bacanja i Zvezda je uspela nekako da iščupa pobedu.

Četvrta četvrtina:

Foto: MN Press

40. minut - KRAJ, Zvezda u polufinalu i kakva završnica! Strašan roling Simanića za 69:68, pa onda flouter Vulikića za 70:69 baš preko Boriše! Dobrić i Beron dobijaju faule, Dinamiku ništa ne prolazi i Zvezda pobeđuje 75:70.

39. minut - Kutlešić ofanzivni skok i poeni (65:63), ali Beron rešava dva napada za Zvezdu koja vodi prvi put još od prvih minuta utakmice, 67:65! Vulikić se diže n trojku i preokreće 67:66.

38. minut - Dobrić iz tranzicije ne pogađa, Simaniću ne prolazi horog za prednost.

37. minut - Fauliran Simanić pod košem, Zvezda uspeva da izjednači 63:63.

36. minut - Dve propuštene šanse Zvezde kažnjava Dušan Kutlešić trojkom. Beron je promašio polaganje potom, ali je Davidovac pogodio trojku za 63:61.

35. minut - Cirbes promašuje zicer pod košem za izjednačenje, 60:58, Dinamik i dalje čuva prednost. Čović propušta šansu da donese Zvezdi prednost trojkom.

34. minut - Gasi požar Beslać slobodnim bacanjima i prekida seriju Zvezda 60:56. Cirbes posle skoka fauliran i polovičan sa linije bacanja, 60:57.

33. minut - Serija Zvezde 8:0! Filip Čović ide na prodor i uspeva da pogodi, Kutlešić gubi loptu a Dobrić pogađa trojku iz ugla i njegov tim prilazi na dva poena zaostatka 58:56.

32. minut - Dva ofanzivna skoka Cirbesa, Beron posle pogođene trojke veže dva promašaja, 58:51 za Dinamik.

31. minut - Beron ubacuje svoj 13. poen, on i Čović su sada na parketu za trojku mu je asistirao baš Čović.

Treća četvrtina:

Foto: MN Press

30. minut - Trojka Simanića posle finte, treća, Zvezda smanjuje na -10 na kraju treće deonice, 58:48.

29. minut - Vulikić trojka iz driblinga, pa onda i finta pored Simanića, šut i pogodak sa poludistance, serija 5:0 Dinamika i vođstvo 58:45.

28. minut - Beron ide na polaganje i prolazi mu to, ali već nekoliko napada ni jedni ni drugi ne mogu da pogode ništa, 53:45 za Dinamik.

27. minut - Nekoliko promašaja Davidovca, fantastična banana Dobrića u kontri. Đorđe Savković protrčava kroz reket i dobija loptu za zakucavanje, 53:43.

26. minut - Davidovac ide do koša, pa onda posle presinga dobija loptu u ćošku i bum! Daje pet poena za dvadesetak sekundi i Zvezda pravo niotkuda uspeva da se opet vrati ispod deset razlike, 51:43.

25. minut - Tomić traži tajm-aut, Glišić daje trojku uz mnogo sreće. Dobrić je prethodno ušao u reket i poentirao, ali Dinamik vodi 51:38.

24. minut - Glišić pogađa pod faulom, pa onda u prodoru. Rakićević takođe ide do koša, Dinamik "tranžira" protivnika, 46:36!

23. minut - Nova trojka Simanića, Zvezda za tili čas na -6, 42:36.

22. minut - Trojka Glišića (42:30), vraća Simanić! 42:33 za Dinamik.

21. minut - Rakićević ne brza, ali ni ne pronalazi Glišića u reketu, Perperoglu pogađa samo prvi obruč

Druga četvrtina:

Foto: MN Press

20. minut - Trojka Beslaća posle igre 2+1 Berona, Dinamik igra odlično! Dobrić uzvraća novom trojkom, 39:30 za Dinamik na poluvremenu.

19. minut - Glišić sjajno kombinuje sa Kutlešićem i završava akciju dvojkom za 36:24.

18. minut - Perperoglu ide na prodor, ne pogađa za dva, ali dobija faul, 31:24. I Glišić daje trojku za prvo dvocifreno vođstvo Dinamika 34:24!

17. minut - Trojka Đerića! Visok luk i lep izbačaj, Dinamik se ponovo odlepljuje, 31:23.

16. minut - Rakićević nova trojka! Previše mu je prostora ostavljeno na krilu i previše vremena da se namesti i šutira. Cirbes loš sa poludistance, "er bol" Beslaća.

15. minut - Perperoglu baca trojku, lopta izlazi iz obruča. Dobro skaču Cirbes i Davidovac pa se posle skokova u napadu obično prave faulovi nad igračima Zvezde. Cirbes sa penala polovičan 25:23 za Dinamik.

14. minut - Glišić završava lepu akciju poenima, ovog puta tečan napad Dinamika. Odbrana malo škripi jer teško kontrolišu skok, 25:21 vodi Đokićev tim.

13. minut - Dobrić daje trojku, Dinamik komplikuje kada uvuče loptu u reket, 23:19 za Dinamik.

12. minut - Rakićević ne greši sa poludistance, dobar okret Ristića pod košem. Dinamik je opet imao +9, Zvezda je smanjila na 23:16.

11. minut - Kešelj neprecizan za tri na početku druge četvrtine, Davidovac na ofanzivnom skoku fauliran. Savković naskače sa slobodnog bacanja preko Perperoglua, 21:14 za Dinamik.

Prva četvrtina:

Foto: MN Press

10. minut - Trojka Dinamika koji je imao 19:10, ali onda uzvraća Dejan Davidovac dalekometnim šutem da malo trgne svoje saigrače: 19:13 na kraju prve četvrtine za Dinamik.

9. minut - Težak promašaj Perperoglua, lopta sa trojke od table ide van.

8. minut - Rakićević ostaje ispred Ristića, fintira i ide na step-bek. Ne pogađa, ali ništa bolji nije ni Marko Kešelj na šutu.

7. minut - Beron jedini pogađa nešto posle lošeg početka, ovog puta duga dvojka za 16:10.

6. minut - Beron se diže na trojku i pogađa, ali Danilo Ostojić odgovara na istovetan način, 14:8 vodi Dinamik. Maik Cirbes ne može da uradi ništa u reketu, a vrhunac loše igre Zvezde je istekao napad na isteku šestog minuta.

5. minut - Rakićević igra bez mnogo respekta, Ostojić asistira Beslaću u kontri posle promašaja Lazića i Tomić mora da traži tajm-aut, 11:5 za Dinamik.

3. minut - Serija Dinamika, Rakićević trojka, pa Glišić, Zvezda na drugoj strani sve promašuje, 9:3.

2. minut - Beron dekoncentrisan u prva dva minuta, prvo loš pas, pa onda promašaj za dva. Ispravlja to Džo Reglend trojkom za 3:2 za Zvezdu.

1. minut - Konfuzija u prvom napadu Zvezde, Beron na sreću pronalazi Simanića, ali krilni centar Beograđana odlično zatvoren i promašuje. Glišić je na drugoj strani poentirao iz reketa za 2:0 u korist Dinamika.

VIDEO - Tomić: Rekao sam igračima da utakmica protiv Dinamika biti naporna

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buk

    15. februar 2019 | 20:47

    Ajmo sudije, pogurajte malo. Ili malo vise ako zatreba!

  • Bixi 1973

    15. februar 2019 | 21:38

    Čoviću reaguj dok nije kasno.....pa ovaj Tomić nam je upropastio ekipu kad je najbitnije,prepotentko jedan....niko ništa neigra,nijedan igrač nije u formi,haos na terenu....

  • Nenad

    15. februar 2019 | 21:36

    Bravo dinamik,bravo na borbenosti.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA