≫ 

Partizan strašnom završnicom prelomio meč protiv Pantera za finale Kupa Koraća!

Trinkijeri zadovoljan, FMP nije mogao protiv crno-belih

  • 22

Košarkaši Partizana pobedili su FMP 83:71 i plasirali se u finale Kupa Radivoja Koraća u niškom Čairu. Crno-beli su igrali organizovanije tokom čitavog meča, FMP je imao tek povremene nalete inspiracije Jeremića i Pota, ali nije mogao da se osloni na njih protiv više raspoloženih igrača Andree Trinkijerija.

Vanja Marinković je pogađao trojke i igrao odličnu odbranu, Aleks Renfro je asistirao i prodirao do obruča, Lendejl i Veličković su skakali i sjajno kombinovali u napadu pa je Partizan u poslednjoj četvrtini nadomestio pad iz treće i vratio dvocifrenu prednost za pobedu.

Foto: kss.rs

Najefikasniji su kod pobednika bili Džok Lendejl sa 18 i Vanja Marinković sa 17 poena, dok je Renfro ubacio 13 uz sedam skokova i osam asistencija. U timu FMP-a istakli su se Stefan Pot sa 15, Marko Jeremić sa 13 i Duop Rit sa 12 poena.

Fantastično je šuterski izgledao Partizan na početku meča. Već od prvog napada videlo se koliko su crno-beli rešeni da pobede čak i po tome sa koliko energije su razmenjivali pasove.

Foto: kss.rs

Vanja Marinković je rano oprobao praćku, već do trećeg minuta dvaput pogodio spolja, priključio mu se i Renfro u tranziciji pa je Partizan već posle tri minuta igre stigao do 14:3 i prve dvocifrene prednosti na meču.

FMP nije izgledao ubedljivo, napadi su često delovali usiljeno, ali su Panteri serijom 6:0 sa 17:5 uspeli da priđu na 17:11 posle šest minuta igre.

Pejdž je trojkom vratio dvocifrenu prednost Partizanu, ali je usledila odlična rola Pota u završnici prve četvrtine u kojoj je serijom 5:0 prepolovio prednost rivala do 21:16 na isteku prvih deset minuta.

Foto: kss.rs

Crno-beli su konstantno do poluvremena održavali prednost, da bi posle 15 minuta ludim trojkama Sija (pogodak uz faul) i Nikole Jankovića ponovo odmakli na +11 i 35:24.

Rit i Jeremić sa šest poena smanjuju zaostatak pred poluvreme još jednom pa je Partizan na poluvremnenu vodio samo +3, 39:36.

Jeremić je jednom u finišu poluvremena fauliran na šutu za tri i to se desilo odmah na startu treće deonice. Pogodio je oba puta po tri bacanja i FMP je izjednačio posle minut igre u nastavku!

Od tog trenutka je psihološka prednost naizgled bila na strani FMP Železnika jer je Jeremić poentirao za 41:39 u korist Pantera. Međutim, oni prednost nisu dugo zadržali. Lendejl, Veličković i Si su se pokazali kao dobra odbrambena kombinacija u reketu Partizana i crno-beli su brzo povratili prednost.

Foto: kss.rs

Marinković je sa nove dve trojke u na isteku 27 minuta igre vratio dvocifrenu prednost svom timu, a FMP je uspeo da pripreti još samo jednom do kraja.

Rit je sa tri blokade bio čvrst u reketu i u napadu je bio solidan pa je posle 30 minuta igre on primakao FMP na -6. Nekoliko loših napada su potom odigrali i jedni i drugi, da bi Veličković kao u mlađim danima istrčao kontru posle blokade i položio u koš za 69:59.

Bilo je jasno od tog trenutka da će Partizan do kraja biti motivisaniji i da će za preostalih pet minuta FMP teško moći bilo šta da promeni na parketu. Stefan Pot je prethodno neutralisan, Đorđević je pokušavao da poentira i uglavnom nije prolazio, a Renfro je tačku na "i" stavio moćnim zakucavanjem tri i po minuta pred kraj kada je Partizan poveo 73:61.

Marinković je trojkom doneo svom timu i +15, a FMP je tek u poslednjem minutu uspeo malo da smanji zaostatak, ali je Partizan prošao u finale gde čeka boljeg iz duela Mege i Crvene zvezde. Taj meč je na programu od 21 sat.

Četvrta četvrtina:

Foto: MN PRess

40. minut - Trojka Markusa Pejdža, pa onda i Vanje Marinkovića, Radovanović koristi slobodna bacanja za 83:68. Do kraja Pot pogađa polaganje i jedno slobodno bacanje za konačnih 83:71.

39. minut - Radovanović poentira polaganjem, ali je malo nade ostalo da FMP može nešto da promeni, 77:66.

38. minut - Faul Renfroa na Ritu, ovaj pogađa jedno bacanje, 73:62. Radovanović spušta ispod deset razlike, ali Lendejl i Renfro brzinski podižu prednost, 77:64.

36. minut - Moćno zakucavanje Renfroa u kontri za energiju i održanje dvocifrene razlike. Đorđević je u međuvremenu promašio horog, a Renfro je to kaznio tako što je prozujao pored Rita za polaganje od table, 73:61.

35. minut - Pik end rol Rebeca i Đorđevića i konačno poeni za Pantere posle punba četiri minuta igre, 69:61 za Partizan.

34. minut - Strašna banana Veličkovića, a onda i kontra koju je istrčao Novica, definitivno jedan od poteza utakmice, Renfro ga je našao kvoterbek pasom za 69:59.

33. minut - Brzaju i jedni i drugi. Prvo Renfro baca loptu napamet Lendejlu, isto rade i Momirov i Pot, da bi Veličković bacio "u bunar" pas za Lendejla u kontri. Trinkijeri je zatražio tajm-aut da primiri svoju ekipu.

32. minut - Lendejl do Sija, Si do Veličkovića, Veličković do Lendejla na utrčavanju, jako lepa kombinacija završena kucanjem krilnog centra crno-belih za 67:59.

31. minut - Sjajan okret Rita koji poentira, Lendejl odgovara pod košem za 65:59.

Treća četvrtina:

Foto: MN Press

30. minut - Lep prodor Jaramaza i egzekucija Jankovića, 63:55. Marinković zaustavlja Uskokovića u prodoru, Radovanović hvata loptu i sudije kažu da je Markus Pejdž napravio faul. Andrea Trinkijeri se pobunio i dobio tehničku ličnu grešku, a FMP je iskoristio slobodna bacanja 63:57 za crno-bele na 18 sekundi pred kraj treće četvrtine. To je posle rampe Rita na Jaramazu ostao konačan rezultat ove deonice.

29. minut - Uskoković je brži od Jankovića i to koristi pa poentira za 61:55.

28. minut - Momirov privremeno gasi požar, Gagić obilazi Rita na niskom postu, ali Rit uzvraća posle dodavanja Momirova pod košem, 61:53 za Partizan.

27. minut - Marinković igra dobru odbranu, a sada daje još jednu trojku za novu dvocifrenu razliku Partizana, 59:49!

26. minut - Lendejl pravi dar-mar u reketu, fintira odlično igrači FMP ga udvajaju, a on izbacuje loptu Marinkoviću koji daje trojku za 56:49.

25. minut - Rebec pravi prekršaj na Renfrou, sjajan pas Lendejla za Sija, Partizan igra brže i bolje, FMP drže u igri Rit i Jeremić, 51:49 za Partizan.

24. minut - Renfro i Šešlija pogađaju za 43:41 u korist FMP, posle čega Partizan pravi seriju 8:2 zahvaljujući Lendejlu i Renfrou za 49:45 i vođstvo Partizana.

22. minut - Mladen Jeremić polaže na obruču i FMP vodi 41:39!

21. minut - Jeremić fauliran na šutu za tri poena, deža vu s kraja prvog poluvremena! Opet pogađa sva tri penala i FMP izjednačuje na 39:39.

Druga četvrtina:

Foto: MN Press

20. minut - Fauliran Jeremić na šutu za tri poena, Pejdž je skočio previše napred i Jeremić to koristi da spusti razliku na 37:34. Zakucava Nikola Janković, a Pot pogađa dugu dvojcku crno-beli na samo tri poena prednosti na poluvremenu - 39:36.

18. minut - Pot promašuje trojku, Nikola Janković pravi faul pa Aleksa Uskoković ide na liniju bacanja, 35:28. Stefan Janković je dobio udarac, Rit je pogodio trojku i smanjio zaostatak 37:31.

17. minut - Rit pogađa polaganje i smanjuje zaostatak za Partizanom 35:26.

16. minut - Janković pogađa trojku kao kap! Možda su slobodna bacanja problem, ali je ova trojka ušla kao da je bačena sa krova hale i Partizan vraća dvocifrenu prednost 35:24!

15. minut - Trojka Sija za 3+1! Veličković je odigrao pik sa Jaramazom, pa pronašao Sija u uglu i crno-beli ekspresno vraćaju prednost 32:24.

Foto: Telegraf.rs

14. minut - Đorđević igra tranziciju, Rebec iz koraka precizan za tri, opet manja serija FMP-a i 28:24.

13. minut - Pogađa i Jaramaz sa distance, pa Lendejl polaže, Partizan ide na +9,m 28:19.

12. minut -Pot je otišao na klupu, zamenio ga je Bursać, a Lendejl je na liniji penala pogodio jedan od dva, 24:19 za Partizan

11. minut - Veličković pogađa sa niskog posta, nova trojka Pota 23:19. Jaramaz je takođe ušao u igru, pronašao Sija u ćošku, a ovaj spustio za Gagića u reketu koji pravi faul u napadu. Uskoković potom pravi faul na novajliji crno-belih.

Prva četvrtina:

Foto: MN Press

10. minut - Dobra rola Pota u ovim trenucima, posle dvojke i trojka, mini-serija 5:0 pred kraj prve četvrtine koju Partizan rešava u svoju korist 21:16.

9. minut - Pot brzo smanjuje zaostatak šutem sa poludistance.

8. minut - I Pejdž pogađa trojku, 4/6 Partizan gađa trojke, a novopečeni Srbin ubacuje svoj prvi šut spolja, 21:11.

7. minut - Tri vezana promašaja sa penala Partizana, tek četvrto ubacuje Janković, a njegova ekipa prekida seriju Pantera 6:0, Partizan vodi 18:11.

Foto: Telegraf.rs

6. minut - Jeremić daje trojku, Đorđević poentira sa niskog posta i FMP se približava na 17:11 koliko vode crno-beli.

5. minut - Gubi loptu Lendejl, FMP ne pogađa spolja, pa se Australijanac ispravlja pogotkom uz faul, 17:5 za Partizan.

4. minut - Marinković dodaje Renfrou, ovaj promašuje trojku, a Stefan Pot ubacuje poene preko Džoka Lendejla, 14.5.

Foto: Telegraf.rs

3. minut - Dobro kombinuju u reketu igrači FMP i Bursać završava u reketu. Međutim, furiozne dve trojke, Marinkovića i Renfroa, FMP traži tajm-aut, 14:3!

2. minut - Rebec posle dobre odbrane Partizana šutira sa 10, 11 metara i ne pogađa. Marinković na drugoj strani cepa mrežicu i Partizan vodi 8:1.

1. minut - Lep flouter Marinkovića, Partizan brzo dodaje loptu u napadu i to makar u prvom minutu izgleda tečno. Šešlija ide na liniju penala, a Veličković igra na niskom postu leđima protiv Radovanovića za 2+1, Partizan vodi 5:1 na startu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pfc

    16. februar 2019 | 17:17

    Gaziiiiiiiiiiiiii

  • Magdic

    16. februar 2019 | 18:49

    Kako bi lepo bilo sutra sa Milojevicem finale...Napred PARTIZAN!!!

  • РВ

    16. februar 2019 | 18:44

    Ово су пантерчићи сутра тек газимо Пантере

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA