≫ 

Završnica za šlog, flouteri za produžetak, Barsa pobedila Real i osvojila Kup Kralja! (VIDEO)

Završnica Kupa Radivoja Koraća između Zvezde i Partizana je "malo dete" za finiš finala Kupa kralja!

  • 1

Košarkaši Barselone osvojili su Kup kralja u Španiji pobedom nad Real Madridom 94:93 posle jednog produžetka i završnice kakva skoro nije viđena na parketima.

Katastrofalne sudijske odluke, flouteri sa zvukom sirene, pregledanje usporenog snimka na šutu za pobedu u poslednjoj sekundi utakmice... sve to u 45 minuta košarke.

Barselona je rano uspela da stigne do prednosti i poenima Klavera posle pet minuta igre povela 13:7, da bi posle deset minuta igre vodila četiri razlike.

Foto: Guliver/Jamie McDonald/Getty Images

Real je do poluvremena uspeo da se vrati u egal i to posle ofanzivnog skoka Ajona koji je pogodio u poslednjoj sekundi za 35:35. Taj njegov pogodak kao da je bio uvod u ono što će se dešavati u ludoj završnici utakmice.

Real je u trećoj četvrtini razbio Barselonu i napravio seriju 29:8 za vođstvo 58:41 posle trojke Rudija Fernandeza na minut i 43 sekunde pred kraj treće deonice.

Četrnaest razlike je zaostajala Barsa na početku četvrte četvrtine i uspela je da se vrati. Trojka Klavera, pa onda i Oriole i još se Kraljevići nisu oporavili od šoka - Ertel je zategao još jednu za 61:55.

Upravo je Francuz tokom čitavog meča vukao Barselonu, ali je Kajl Kjurik i četvrtom uzastopnom Barseloninom trojkom potpuno približio svoju ekipu Realu na sedam minuta do kraja.

Printskrin: Twitter.com/@francfarre

Usledio je šou Ertela koji je sa pet uzastopnih poena potpuno preokrenuo i vratio prednost Barsi 63:61. Od tog trenutka u poslednjih pet minuta nastaje potpuna ludnica.

Barselona je nošena Ertelom vodila tri poena na minut pred kraj. Kampaco je fauliran na šutu za tri poena samo šest sekundi do isteka 40. minuta i promašio je jedno slobodno bacanje za izjednačenje.

Klaver je odmah fauliran i on je promašio jedno bacanje, da bi Serhio Ljulj pogodio flouter za izjednačnje 77:77 sa zvukom sirene i ušlo se u produžetak.

Barsa je u dodatnih pet minuta opet bila bolja, na 20 sekundi do kraja imala je +5, 92:87, a onda je Entoni Rendolf pogodio trojku.

Foto: Marko Todorović

Singlton je potom ostao u "ofsajdu" i dobio je loptu na polaganje, sa leđa ga je sustigao Rendolf i udario po glavi, ali sudije nisu videle očit faul.

Odmah u sledećem napadu Džejsi Kerol ide na flouter, pogađa uz faul Kjurika i šokantno preokreće rezultat, te ostavlja Barsi samo četiri sekunde da rešava napad.

Ante Tomić dobija loptu pod košem, ide na drugi obruč i pokušava da položi, Rendolf ga lepi za tablu, a sudije odlaze da pogledaju usporeni snimak.

Posle pregledanja snimka, priznali su koš jer su procenili da je lopta bila na tabli, a Ljulj je za preostalo vreme (1,2 sekunde) uspeo da ispali šut sa pola terena i umalo pogodi još jedan neverovatan šut za pobedu.

Najefikasniji i MVP utakmice je bio Tomas Ertel iz Barse sa 22 poena, Klaver je ubacio 15, a Tomić 14. Na suprotnoj strani je Fakundo Kampaco imao 19.

(M. Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ortodox RS

    17. februar 2019 | 22:42

    Sampion Evrope sebi dozvoli luksuz da od + 14 u zasnjoj stotinki izbori produzetke.Sta je u pitanju?Kad su ih sustigli i izjednacili onda oni pocinju borbu na terenu.Ovo je presmesno zaista.Niko na kugli zemaljskoj nije stavio x jer je kvota na Real bila 1,50, pa se pitam dali sam uopste normalan da trosim vreme na stvari koje odavno nisu sport vec biznis za kladionicu.Zaista vredjaju ljudsku inteligenciju.Mnogo se novca vrri da bi ovo bila slucajnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA