≫ 

Ludi ol-star meč pripao Lebronovom timu, ispaljeno 168 trojki! Šest poena Jokića u spektaklu - Durent MVP (VIDEO) (FOTO)

Ekipa Lebrona Džejmsa nadoknadila deficit od 20 poena i slavila uz "rafalnu" seriju trojki, rezultatom 178:164; Srpski centar sve poene na utakmici postigao u prvoj četvrtini; Adetokumbo najefikasniji sa 38 poena; Durent rešio utakmicu u poslednjoj deonici; Naredni "ol-star" biće održan u Čikagu

  • 3

Košarkaši koje je oko sebe okupio Lebron Džejms trijumfovali su na tradicionalnoj, 68. po redu, "ol-star" utakmici odigranoj u "Spektrum Centru" u Šarlotu, protiv "Janisovog tima" rezultatom 178:164, uz 168 ispaljenih šuteva za tri poena obe ekipe!

Za "Janisov tim" zaigrao je i srpski centar Nikola Jokić, bio je to debi našeg igrača na smotri najboljih igrača NBA lige, a pamtiće ga lider Denvera po solidnoj partiji i šest poena koje je ubacio u prvoj četvrtini.

Upisao je Nikola i 9 skokova za 13 minuta.

Za najkorisnijeg igrača utakmice proglašen je Kevin Durent, drugi put u karijeri.

JANISOV TIM - LEBRONOV TIM 164:178 (53:37, 42:45, 36:50, 33:46)

Lebronov tim: Durent 31 (6/9 za tri), Lenard 19 (5/11 za tri), Džejms 19 (1/8 za tri), Harden 12 (4/13 za tri), Irving 13, Dejvis 5, Oldridž 2, Tauns 11, Lilard 18 (6/17 za tri), Simons 10, Vejd 7, Tompson 20 (6/12 za tri), Bil 11 (3/10 za tri)

Janisov tim: Adetokumbo 38, Džordž 20 (6/12 za tri), Embid 10, Kari 17 (4/17 za tri), Voker 4, Grifin 10, Novicki 9, Midlton 20 (6/10 za tri), Jokić 6, Vučević 4, Rasel 6, Lauri 3, Vestbruk 17 (1/8 za tri).

MVP "ol-star" utakmice u Šarlotu: Kevin Durent Foto: Tanjug/AP

Lebronov tim, s obzirom na to da je Kralj oko sebe okupio imena poput Durenta, Lenarda, Lilarda, Tompsona, važio je za favorita, ali je tek baražnom serijom trojki u trećoj četvrtini prvi put prešao u vođstvo.

Do tada je tim predvođen grčkom senzacijom iz Milvokija diktirao rezultat.

Od starta je Janis "terorisao" reket rivala zakucavanjima (imao 8/8 za dva), nije mu bilo ravnog u tom segmentu igre, naravno odbrane su i ovog puta bile jedino što je nedostajalo ovakvom spektaklu.

Dok je Adetokumbo unutra zatrpavao koš, njegov saigrač iz Milvokija Kris Midlton spolja je bio neumoljiv - ubacio je 4/5 trojke samo u prvoj četvrtini.

Bio je to trenutak kada je "Janisov tim" napravio prvu solidniju prednost od desetak poena, a u moru šuteva sa distance koji su definitivno obeležili utakmicu, izdvojilo se tek nekoliko efektnih zakucavanja, a svakako najatraktivnije stiglo je posle pasa Karija ka Janisu.

Pogledajte najbolji potez na utakmici u režiji Stefa Karija i Janisa Adetokumba

Prednost Janisovog tima išla je i do 20 poena, međutim u trećoj četvrtini polako su superzvezde uz Lebrona počele da tope tu razliku i preuzimaju kontrolu.

Treba reći da je u timu koji je izabrao Grk u prvom poluvremenu i početkom drugog briljirao Pol Džordž sa nekoliko sjajnih poteza, za razliku od njegovog saigrača iz Oklahome Vestbruka koji se mučio da pogodi šut za tri poena (1/8).

U trećoj četvrtini presudna je bila serija ekipe koja je do tada gubila - 19:2. Lilard je sa dve dalekometne trojke, gotovo iz kruga na centru, pokrenuo Lebronov sastav, Bil je dodao takođe dve, a nadovezao se i Tompson, pa je pred finiš tog dela meča prvi put od početka viđen egal - 124:124.

 

Poslednja deonica, u kojoj su se odbrane koliko toliko uozbiljile, Kavaj Lenard i Durent bili su prevaga na strani pobednika. Bek Toronta vezao je tri trojke, a onda je i Durent svojom serijom poena prelomio utakmicu u korist svog tima, baš tim "rafalom" sebi obezbedio MVP nagradu.  

U prilog činjenici da se ovaj ol-star pretvorio u nesvakidašnji trojkaški obračun svedoči i statistika: čak 91 šut za tri uputili su igrači iz "Lebronove ekipe", ubacili su 35, dok su Janisovi momci šutnuli za tri 77 puta, a 25  šuteva pogodili!

Ovaj "ol-star" meč pamtiće se i kao poslednji za dve velike i odlazeće NBA zvezde Dirka Novickog i Dvejna Vejda. Obojica su imala čast da budu deo spektakla, i svaki njihov potez je ispraćen ovacijama.

Nemac je u prvoj četvrtini bacio navijače u delirijum sa tri trojke koje su stigle u roku od dva minuta.

Dirk Novicki i Dvejn Vejd Foto: Tanjug/AP

Legende NBA: Medžik Džonson, Dejvid Robinson, Alen Ajverson, Bil Rasel i Džulius Irving Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Karl Entoni Tauns zakucava preko Janisa Adetokumba Foto: Tanjuf/AP

Janis Adetokumbo dominira na utakmici "svih zvezda", Lebron Džejms i Klej Tompson u pozadini Foto: Tanjug/Ap

 

Reper Mik Mil je pre početka meča "zagrejao" navijače.

 

Navijače je pre početka utakmice zagrejao reper Mik Mil Foto: Tanjug/Ap

Foto: Tanjug/Ap

ŠTA SMO SVE VIDELI U PRETHODNA DVA DANA

Nikola Jokić se dan ranije zagrevao u "Skill challenge"-u, eliminisan je u polufinalu od šampiona Džejsona Tejtuma, koji je kasnije, u duelu za trofej, trijumfovao u velikom stilu - pogotkom sa centra!

U finalu Tejtum je potom savladao "rukija" Atlante Trea Janga.

U subotu su na programu bile dve tradicionalno najatraktivnije discipline, nagradu za najbolje zakucavanje pokupio je košarkaš Oklahome Hamidu Dialo "letom" preko Šakila O'Nila, dok je bek Bruklina Džo Heris trijumfovao u brzom šutiranju trojki.

Pogledajte i Herisov šampionski "rafal".

Prvog dana "ol-star" vikenda viđen je zanimljiv duel "rukija" i "sofmora" podeljenih u ekipe "Svet" i "SAD", a pobedu su odnele nade američke košarke, uz 15 poena Bogdana Bogdanovića za drugu stranu.

Za MVP-ja je proglašen košarkaš Lejkersa Kajl Kuzma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA