≫ 

Žao mi je što Zvezda nije osvojila Kup, ali je**ga, to je sport: Pero Antić veruje u crveno-bele i priprema oproštajni spektakl! (VIDEO)

Nekadašnji košarkaš crveno-belih ističe da su u opticaju još dva trofeja koje bi trbalo osvojiti

  • 12

Jedan od nekadašnjih košarkaša Crvene zvezde koji je na Triglav osiguranje Kupu Radivoja Koraća navijao za svoj klub bio je Pero Anić koji od nedavno uživa u "penziji". Slobodno vreme između porodice, individualnih treninga i pripreme opšroštajnog spektakla koristi da poseti svoju, kako ističe, crveno-belu "braću" sa kojom ga povezuju brojni lepi momenti. 

Tako je bilo i ovog puta u Nišu. Antić je i sam verovatno poželeo da se nađe na parketu, i pomogne svojim nekadašnjim kolegama, jer pobeda u Kupu je izostala. I sam navodi da se još uvek navikava na novi stil života.

- Nedostaje mi puno Zvezda. Imam puno braće ovde, drugove sa kojima sam provodio dane. Žao mi je što nisu osvojili Kup, ali je**ga, to je sport. Do kraja sezone idu na dva trofeja. nema kukanja. I to je sport. Aba liga mora da se osvoji. Ja verujem u ovaj tim, stručni štab. Nema razloga da se ne osvoji. 

VIDEO: Džok Lendejl MVP finala Kupa: Idemo po još dva trofeja

Iako, dane provodi van profesionalne košarke, ne prestaje da trenira.

- Lepo je posle 20 godina profesionalne karijere. Baš, lepo. Nisam to osetio do sada. Tako da je teško da se vratiš. Vreme provodim sa klincima. Treniram sa decom individualno, ja sam sportista. Nedostajalo mi je to , deca, porodični ručkovi. Sve te normalne stvari. Mi sportisti smo ograničeni zbog svega. Odlučio sam da se skrasim u Skoplju.

Miran porodični život van buke, navijača, putovanja i tenzije potpuno se razlikuje od "penzije", pa smo upitali Antića koliko mu nedostaje ogroman naboj koji je imao u sebi poslednjih 20 godina.

-  Nedostaju mi utakmice. Izađem malo negde. Izađem u grad, u kafanu, pa istresem ga tamo. Šalim se...sedim kući  - kaže novopočeni penzioner kroz smeh i rešava misteriju cigarete sa kojom su ga svojevremeno snimili u kafani:

- Ne pušim. Cigare su štetne. To su me slučajno nagovorili zbog vas, zbog slike i da paparaco ima šta da slika - kaže Antić u svom duhovitom maniru.

Ono o čemu se puno priča jeste oproštajna utakmica, kojom bi proslavljeni košarkaš Zvezde, Olimpijakosa, Atlante i Fenerbahčea i zvanično trebalo da završi karijeru.

- Tačno je. Sve će biti krajem juna. Sve planiramo i imena, i sve ostale detalje. Imamo imena koja su potvrđena usmeno, ali čekamo da s esve ozvaniči pa ćemo sve zvanično objaviti. Od onih koji će sigurno biti, tu je Branko Lazić.

VIDEO: Vanredno obraćanje Nebojše Čovića posle finala Kupa Radivoja Koraća

(Saša Grujović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salone

    18. februar 2019 | 17:18

    Znalo se monogo pre da ce Zvezda ovde biti pokradena i da joj nece biti dozvoljeno da uzmu kup pa pogledajte samo lozu i ljude koji se nalaze u kss i sve ce vam biti jasno sramota je ovo velika za srpsku kosarku i nije nikakvo cudo sto nas slovenci otresaju kao slini

  • zvezdas-rajvoSa

    18. februar 2019 | 18:30

    Gospodo grobarijo, Covic nece otici iz Zvezde. Dzabe kmecite.

  • PIXY

    18. februar 2019 | 17:43

    Tomic nije dorastao da vodi Zvezdu,a Covic bio u pravu ili ne,osramotio nas je,treba biti gospodin do kraja,ako nas zveknu u ABA Covica i Tomica proterati za sva vremena iz ZVEZDE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA