≫ 

Sudije priznale katastrofalne greške u završnici finala Kupa! (VIDEO)

Španski arbitri priznali ono što smo svi videli

  • 21

Navijači Real Madrida i Barselone bili su naizmenično iznervirani odlukama sudija u finalu Kupa kralja u košarci, u kom je jedna takva odluka predala pehar u ruke tima Svetisalava Pešića nakon pobede 94:93.

Udruženje španskih sudija priznalo je te greške dan posle finala.

- Svesno smo ozbiljnih grešaka na kraju utakmice i prihvatićemo sve odluke koje ACB donese u vezi sa njima. Spremni smo da sa ACB nastavimo saradnju u stalnoj obuci tokom sezone za najbolje moguće suđenje. Maksimalno verujemo sudijski kolektiv.

- Sudije u ACB ligi su na najvišem tehničkom nivou na svetu i to je međunarodno priznato na svim turnirima i prvenstvima na kojima učestvujemo, ali zbog toga nismo manje ljudi, pa grešimo. Greške pogađaju i nas i zato radimo svake nedelje da bismo ih izbegli - navodi se u saopštenju.

Udruženje dodaje i da se najbolje sprema za svaku od 300 odluka koliko sudija donese tokom meča u proseku, ali zbog poštovanja svakog kluba, omaške dodatno bole.

Da podsetimo, meč je završen posle produžetka i koša koji je priznat Anti Tomiću kao silazna putanja, iako je lopta posle Tomićevog šuta skrenula od obruča, a igrač Reala je potom zalepio za tablu i udario čistu bananu.

Sudije su pre toga previdele žestok faul Entonija Rendolfa na Krisu Singltonu, kada je igrač Barse na desetak sekundi do kraja zaradio jak udarac u glavu. Sporna je bila i odluka da se svira faul Kjuriku u trenutku kada je Džejsi Kerol već pogodio flouter.

Spektaklu je doprineo Serhio Ljulj koji je prvo "ljuljnuo" flouter za produžetak sa zvukom sirene, a onda umalo pogodio i za pobedu sa više od pola terena.

VIDEO - Sporna trojka Renfroa? Da li je Amerikanac napravio faul u napadu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žarkov Dragan

    19. februar 2019 | 08:30

    Kada će ovo da bude kod nas da sudija prizna svoje greške!Možda bi i priznali de je slučajna greška a ako je namerna nikada.

  • Vlajko

    18. februar 2019 | 23:34

    A kod nas sudije idu na rucak i slavlje pobednika.

  • DS

    18. februar 2019 | 23:40

    Hoce i nase sudije priznati greske?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA