≫ 

Pre mene su tu bili Vlade, Petrović, Kukoč... Dirka su pitali kakav je osećaj biti najbolji Evropljanin u istoriji NBA, on šmekerski odgovorio (VIDEO)

Skroman odgovor Nemca, zvezde Dalasa, MVP-ja i šampiona NBA lige

  • 4

Košarkaš Dalas Maveriksa Dirk Novicki veruje da će nove generacije Evropljana u SAD nadmašiti uspehe i "domaći zadatak" koji su postavili on i njegovi prethodnici u najjačoj ligi na svetu.

Na konstataciju i pitanje koliko mu prija to što ga mnogi smatraju najboljim evropskim igračem svih vremena se samo nasmejao i odgovorio da on nije jedan od košarkaških pionira s one strane "bare".

- Ja sam skroman momak, pa uvek kažem da ima mnogo onih koji su meni utrli put. Tu su Petrović, Vlade, Kukoč, ima tu mnogo dobrih igrača. Tu su i neki mojih godina, Pau (Gasol), a sada ih ima još više. Za njih je nebo granica. Bila je ovo luda vožnja, od Nemačke pre dvadeset godina, pa do uloge uticajnog igrača u Dalasu - rekao je Novicki za Eurohoops.

On je ove sezone sa Dvejnom Vejdom dobio specijalnu pozivnicu na Ol-star jer obojica na kraju sezone najverovatnije završavaju igračke karijere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanatos

    19. februar 2019 | 11:10

    Kad bi se Jokuc ugledao na njega...na svaki nastup Nemacke reprezentacije uvek se odazivao-veliki Dirk Novicki.Kapa dole legendo.

  • Пеђа88пг

    19. februar 2019 | 10:59

    По чему је Петровић био највећи европљнин? Нека титула нешто? Можда признање? Или само навиђени шутерски таленат...не видим да је близу Новицком, Паркеру, Стојаковићу, прстен драги моји остало је мање више небитно.

  • Naelektrisan

    19. februar 2019 | 16:39

    Aplauz u Areni, neponovljivo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA