≫ 

Čović na televiziji prozvao Partizan: Ako ne bude krađe i muljanja neće skoro osvojiti ABA ligu! (VIDEO)

Prvi Čovek crveno-belih još jednom je izneo svoj stav na temu suđenja, KSS-a, finala...

Crvena zvezda je ostala bez Kupa Radivoja Koraća porazom od Partizana u finalu, koje prvi čovek kluba Nebojša Čović, smatra neregularnim.

On je u emisiji Novo jutro na televiziji Pink, skoro čitav sat govorio na temu nedavnih dešavanja u meču koji je odlučivao o tome ko će podići trofej Žućkove levice, ali i KSS-u i odnosu politike i sporta.

- Nikad neću moći da čestitam nekome na krađi. Da li je trebalo da igrači dobiju neke medalje posle svega što se dešavalo? - rekao je predsednik crveno-belih, da bi, kasnije na pitanje voditelja o tome hoće li pružiti ruku Partizanu, ako osvoje ABA ligu, rekao:

Da čestitam Partizanu ako osvoji regionalnu ligu? Znate kako, ukoliko ne bude krađe i muljanja Partizan neće tako skoro osvojiti ABA ligu.

VIDEO: Dejan Tomašević o srpskom pasošu za strance, organizaciji Kupa i mladim igračima

Prema njegovim rečima, suđenje na meču može da se okarakteriše kao diskutabilno, naročito pojedine situacije:

- Nije sporna situacija 0,2 sekunde pre kraja i situacija pod našim košem. Beron jeste napravio prekršaj i tu nema ništa sportno, ali moramo da se okrenemo onome što se dogodilo pre toga. Prvo, Renfro nije uspeo da prevede loptu u fazu napada za osam sekundi, a kao nagradu je dobio dva slobodna bacanja od kojih je jedno pogodio. Zatim sledi klasičan primer prekršaja u napadu Renfroa.

VIDEO: Filip Čović objasnio treneru šta ne valja u poslednjem napadu

- To svakako nije bio floping i dogodio se na metar i po od sudije Milivoja Jovčića, ali on ništa nije svirao već je pustio igru i Renfro je pogodio trojku kojom je potpuno promeniio tok utakmice. To nije bilo sve. Posle slobodnih bacanja Ognjena Dobrića koji promašuje oba, isti igrač je bio brutalno fauliran od strane dva igrača Partizana, Marinkovića i Sija, ali se ni tada sudija nije oglasio.

- I kako se sve to može nazvati nego brutalna krađa u organizaciji interesnih grupa. I evroligaški sudija može da pogreši, ali ne sme da pogreši na ono što se dogodi na metar i po od njega.

VIDEO: Vanredno obraćanje Nebojše Čovića posle finala Kupa Radivoja Koraća

„Košarkaški savez Srbije ne postoji“, bile su reči koje je Čović izgovorio u nedelju uveče posle finala, a upravo tu izjavu je dodatno i pojasnio:

Njemu je mandat istekao. Mandat je istekao i predsedniku i Upravnom odboru i Skupštini Košarkaškog saveza Srbije. Dotični su perfidnim radnjama, donošenjem novog Statuta sami sebi produžili mandat na još dve godine. Zamislite situaciju da, na primer, predsednik Skupštine Srbije samoinicijativno donese dekret da se produžava mandat i da ne bi trebalo da se ide na izbore.

- Ta interesna grupa u KSS sad svim silama želi da povrati kontrolu nad domaćim šampionatom kako bi i tu mogla da mulja i namešta. Mene ne opčinjavaju veličine koje sede u KSS. Na to ne padam.. Padam na rad i rezultate tog rada.

Na samom kraju, predsednik crveno-belih se bavio odnosom politike i sporta:

- Od 1993. traje pokušaj da se uništi sve što je vezano za Crvenu zvezdu. Još od Mirka Marjanovića i njegove grupe traje proces,, koji je prekinut 2012. i 2013. godine dolaskom predsednika Vučića koji nikada nije krio da je veliki Zvezdaš, ali… Kako on pomaže Zvezdi, tako što država pomaže i Partizanu, ali očigledno je da raznorazne strukture ponovo imaju svoje sulude ideje - zaključio je Čović.

(Telegraf.rs)

Neboj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    19. februar 2019 | 10:11

    Није ово Шпанија па да се призна да су судије погрешиле. Класичан пример давања "ветра у леђа" пропалој "институцији". Уосталом, много година су "отимали" што играче, што све друго. Навикло то тако,ушло им у крв...

  • boki

    19. februar 2019 | 10:23

    Ti na nacionalnoj frekvenciji trujes narod decu koja se opredeljuju sa crno ili crveno bele boje ovom ionako duboko podeljenom narodu sipas so na ranu..Ti si objektivan pa prozivaš sve i svakog pa da sudije nisu sudile tako kako jesu protiv Dinamika ne bi prošli već bi tada ispali..Nemoj ti samo o mafijanju i muljacinama ..Kada govoriš o veličinama koje su ime izgradila samo u kosarci da ustanes a ti ljudi danas vode savez isti taj koji si ti srozao kada si još sa Fmp-om pristupio Aba SIDRO ligi i kredibilitet naše lige i saveza sreo u evro okvirima na nulu ..To i jesi od coveka

  • Petar

    19. februar 2019 | 10:55

    Ko je abolirao Danilovica? Zna se sta je radio. Pritajio se jer se plasio hapsenja i sada ponovo krenuo u akciju tamo gde je nekada stao!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA