Partizan ga se lako odrekao, a on sada najkorisniji igrač meseca u ABA ligi

Plejmejker FMP Železnika odigrao je dva perfektna meča

  • 0

Košarkaš FMP-a iz Železnika Stefan Pot (25) proglašen je za najkorisnijeg igrača ABA lige u februaru. Pot je na dve utakmice ovog meseca, protiv Krke i Cedevite, prosečno postigao 25,5 poena, osam asistencija i 6,5 skokova, za ukupan indeks korisnosti 34,5.

Pre njega mesečne nagrade u ABA ligi dobili su Markus Pejdž (Partizan), Dragan Apić dva puta (FMP, sada Lokomotiva Kubanj) i Goga Bitadze (Mega, sada Budućnost).

MUTA GA NIJE HTEO U PARTIZANU

Zanimljivo je da je Pot pre FMP-a bio u Partizanu, ali nije pružao tako dobre igre kao ove sezone u FMP-u, pa je posle samo jedne sezone iz crno-belog tabora prešao u Železnik 2017. godine.

Stefan Pot polaganje pored Stefana Jankovića, tada igrača Zvezde Foto: MN Press

Stefan Pot je u Partizan stigao početkom septembra 2016. godine kao "bek-ap" varijanta na poziciji plejmejkera, ali je spletom okolnosti u završnici sezone bio jedini plej kojeg je Aleksandar Džikić imao na raspolaganju.

Novi trener Miroslav Nikolić i njegovi saradnici procenili su da im Pot nije potreban. Momak rođen u Bijeljini u toj sezoni ABA lige prosečno je beležio 5,3 poena i 2,2 asistencije, dok je u FIBA Ligi šampiona imao prosek od 4,8 poena, 2,4 skoka i 2,5 asistencija po utakmici.

TRENUTNO JE SEDMI IGRAČ LIGE

Ove sezone on je sedmi igrač lige po indeksnim poenima, a ima prosečno 12,4 poena i 5,2 asistencije po meču. Ova sezona je za njega najbolja možda u karijeri,a dosta ima veze i sa odlaskom Filipa Čovića u Zvezdu, čime se Potu otvorio prostor za igru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA