≫ 

Mislili su da Amerikanac ponižava Panamu slobodnim bacanjem, a onda su shvatili da je reč o košarkaškom "unikatu"! (FOTO) (VIDEO)

Potez Onuakua obeležio je duel ovo kolo kvalifikacija

  • 7

Reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država ubedljivo su savladali Panamu 111:80, u okviru druge runde kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini.

Rezultat ne prikazuje realno stanje na terenu, jer je Panama pružila sasvim solidan otpor favorizovanom protivniku, koji je tokom susreta uputio čak 48 šuteva za tri poena.

Ipak, potez večeri, a možda i čitavog kola kvalifikacija izveo je Činanu Onuaku, i to ne atraktivnim zakucavanjem ili trojkom u poslednjoj sekundi, već sa linije slobodnih bacanja.

Naime, pri rezultatu 18:18, u prvoj četvrtini, Onuaku je stao na liniju slobodnih bacanja, uhvatio loptu "nepravilno", sa dve ruke i odozdo nepogrešivo bacio loptu ka košu, poput svojevremeno Radivoja Koraća i Vilta Čemberlejna.

 
 
 
View this post on Instagram
Tag a friend that should shoot underhand! 🏀#ThisIsMyHouse #FIBAWCA post shared by FIBA (@fiba) on

U prvom momentu većina je pomislila da Onuaku želi da ponizi slabijeg protivnika, ali su onda shvatili da se dvadesettrogodišnji košarkaš ne šali, već da tako izvodi bacanja tokom cele karijere.

Onuaku je isti efekat proizveo i tokom kratkog boravka u Hjuston Roketsima kada je oduševio Hardena načinom izvođenja bacanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • фаре генерале

    23. februar 2019 | 14:17

    овако је некада фарчић из партизана бацао слободна бацања

  • Buk

    23. februar 2019 | 15:03

    Mi smo ovo oduvek zvali "zensko izvodjenje".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA