≫ 

Srbija pregazila Izrael: Milosavljević, Lučić i 7.000 navijača odveli Orlove na Mundobasket! (FOTO) (VIDEO)

Fanatična odbrana i borba za svaku loptu - to su pravi Orlovi i idu u Kinu!

  • 74

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Mundobasket u Kini posle pobede 97:76 nad Izraelom u krcatom Pioniru u poslednjem meču druge faze kvalifikacija.

Izabranici Saše Đorđevića nisu morali da se bave kalkulacijama i navijaju za Gruziju jer su u ključnoj utakmici za Mundobasket odlučili da pregaze Izrael. Uspeli su u tome fanatičnom odbranom i na krilima Dragana Milosavljevića koji je pogađao kada je Srbija povećavala prednost u drugoj četvrtini.

Kasnije se priključio i Vladimir Lučić i za njih dvojicu gosti nisu imali leka. Lučić je bio najefikasniji na parketu sa 22 poena, Milosavljević je stao na 20, a Miloš Teodosić je uz 11 poena imao i devet asistencija. U Izraelu je dobro odigrao Džejk Koen sa 16 poena.

Foto: MN Press

Naši košarkaši su od prvog minuta pokazali da će "ginuti" na oba kraja parketa pa su već posle tri napada i dve ukradene lopte poveli 7:0.

Već tada smo mogli da vidimo udvajanja na izraelskim igračima u reketu, čemu su se rivali Orlova brzo prilagodili i počeli da vraćaju lopte spolja.

I pogađali su, trojkama uspevali da drže priključak tokom prve četvrtine završene trojkom Teodosića sa zvukom sirene za 26:18 u korist Srbije.

Druga četvrtina donela je dominaciju jednog čoveka, Dragana Milosavljevića. Nekadašnji krilni košarkaš i kapiten Partizana je izgarao i u odbrani i u napadu i do poluvremena ubacio 18 poena Izraelcima.

Gomilale su se izgubljene lopte gostiju, Srbija je igrala dobru tranziciju i kontre a Milosavljević je pogađao trojke, dvojke, krao je lopte, svuda ga je bilo na parketu.

Foto: MN Press

Najlepši potez utakmice bio je njegovo zakucavanje posle alej-up pasa Teodosića sa trojke. Sa sličnom odbranom Srbija je nastavila i u trećoj deonici i bilo je samo pitanje trenutka kada će probiti granicu 20 razlike.

To se desilo sredinom treće četvrtine kada su trojke vezali Lučić i Birčević, a Orlovi su poveli 57:35, a +22 se neće ispostaviti kao najveća prednost tima koji vodi Saša Đorđević.

Usledio je kraći pad od dva, tri minuta koji je Izrael iskoristio da se serijom 9:0 vrati u život i priđe na -13. U igru je tada ušao Nikola Milutinov koji je uneo novu energiju na teren i u nekoliko navrata bio isuviše jak za svoje čuvare, a Srbiji je faul-koš situacijama povećao prednost pred poslednju četvrtinu na 67:50.

Četvrta četvrtina je potpuno pripala Vladimiru Lučiću koji je ušao u seriju da bi Srbija tri minuta pred kraj vodila komotnih 90:65. Priliku su u završnici dobili rezervisti, ali čak i tada je odbrana bila dobro utegnuta i utakmica je privedena kraju.

Sledi žreb koji je 16. marta, dok će prvenstvo sveta biti igrano od 31. avgusta do 15. septembra. U nastavku teksta možete ispratiti tok meča i kako je Srbija ostvarila pobedu vrednu plasmana na Mundobasket..

Četvrta četvrtina:

Foto: MN Press

40. minut - KRAJ - Srbija je na Mundobasketu! Birčević i Đoković poenima postavljaju konačan rezultat 97:76.

39. minut - Trojka Avdije, poen Zosmana sa slobodnih bacanja i poeni Avramovića 92:68.

38. minut - Prilliku dobijaju rezervisti, Ilija Đoković, Aleksa Avramović i Đorđe Gagić, vratio se u igru i Birčević, a Zosman je položio u koš za 90:67.

37. minut - Trojka Simonovića, trojka Lučića, Srbija na 90:65!

36. minut - Priključila se i publika posle novog kucanja, alej-up u kontri za Lučića koji svojom serijom uništava Izrael u ovim trenucima. Trojka, alej-up, ofanzivni skok i poeni iz odbojke, 84:63 za Srbiju.

35. minut - VLADIMIIIIIR LUČIĆ! Trojka! Srbija opet ide na +22, 80:58!

34. minut - Trojka Zosmana, Lučić promašuje penale, ali asistira Raduljici koji zakucava za 77:58.

33. minut - Milosavljević je kao snajper, ali Klajn opet brzo uzvraća trojkom u ranoj fazi napada, 74:55 za igrače Srbije.

32. minut - Jelovac vraća maksimalnu prednost Srbiji, Zosman vraća na 20 razlike 72:52.

31. minut - Strašno kucanje Milutinova asistencija Teodosića, još malo šoutajma u Pioniru, 69:50 za Srbiju!

Treća četvrtina:

Selektor Đorđević mogao da bude zadovoljan posle prvih 20 minuta, Foto: MN Press

30. minut - Zalmanson dobija gratis faul na 0,3 sekunde do kraja nakon skoka, pa penalima smanjuje zaostatak, 67:50 na kraju treće četvrtine.

29. minut - Teodosić je lepo video Jelovca u ćošku, nije prošla trojka, ali ni naredni napad Izraela. Kapiten se zatim odlučio na igru dva na dva sa Milutinovim koji zakucava uz faul i Srbija se vraća na 67:48.

28. minut - Milutinov pogađa uz faul i sada se lopta spušta na njega ili Jelovca jer Pnini i saigrači ne mogu da ih zaustave u reketu kad dođe do mismeča, 64:48 za Srbiju.

27. minut - Trojka Koena, Izrael produžava seriju na 9:0 i sada je +13 za našu reprezentaciju 59:46.

26. minut - Serija Izraela 6:0 posle nekoliko bezidejnijih napada Srbije, Teodosić mora da se vrati na parket vrlo brzo pošto je otišao na klupu, 59:43.

25. minut - Strašna kontra posle ukradene lopte, Milosavljević pronalazi Lučića, a ovaj zakucava. Izraelci na brzinu poentiraju, ali Srbija čuva dvadeset razlike 59:39. Bilo je i +22.

24. minut - Maestralan prodor Teodosića, pa izbacivanje na krilo za Lučića koji daje trojku. Teo potom krade loptu, Lučić ne uspeva da asistira u kontri, ali Birčević daje trojku i probija granicu 20 razlike 57:35 za Orlove!

23. minut - Koen se oslobodio Milosavljevića prilikom dodavanja i lagano poentirao, Drgan je u međuvremenu promašio dve trojke, 51:35 za Srbiju.

22. minut - Strpljivo su naši igrači probali da organizuju napad koji su Izraelci usporili udvajanjem na Raduljici. Napad nije prošao, ali se sve nadoknađuje u odbrani.

21. minut - Teodosić u prodoru fauliran, kapiten Srbije ne greši sa linije i Srbija je nadomak dvadeset razlike, 51:33.

Druga četvrtina:

Bez dileme najbolji u prvom poluvremenu je Dragan Milosavljević, Foto: MN Press

20. minut - Izvukao je Klajn poene pod košem uz mnogo sreće i usred gužve u reketu Srbije. Poluvreme završava dugom dvojkom Marko Simonović uz zvuk sirene, Srbija dominantna na poluvremenu 49:33.

19. minut - Pionir u delirijumu, Srbija gazi Izrael! Lučić je ostao sam na krilu, krenuo je na zakucavanje i dobio faul. Pogodio je, a onda je Teodosića uposlio Milosavljević i kapiten Srbije je dao trojku za 47:31 na minut i po do kraja poluvremena.

18. minut - Dva bacanja za Milosavljevića koja krilo Bajerna ne propušta da pretvori u dvocifrenu prednost, 42:31 za našu selekciju, pošto je dva penala iskoristio Jelovac.

17. minut - Nešto brža igra na obe strane, sjajna saradnja Raduljice i Lučića, u Izraelu Koen lepo okreće horog, 38:31, za Srbiju.

16. minut - Novi pogodak Milosavljevića! Iskupio se za prethodni napad dugom dvojkom posle dodavanja Raduljice. Asistirao je zatim Lučiću u kontri za novu najevću prednost +9, 35:26. Smanjio je to odmah novom trojkom Pnini, ali je pre asistencije Pniniju, Koen skoro sigurno napravio korake, 35:29.

15. minut - TROJKAAAAAAA! Milosavljević dobija povratnu od Birčevića i odmah se diže na šut, a već u sledećem napadu krade loptu, ali je i gubi. Krade Zosman, Ziv ostaje u kontri sam na trojci i ne greši, 31:26.

14. minut - Najlepši potez utakmice, alej up Teodosića za Milosavljevića! Video je plej Srbije da se krilo ubacuje po čeonoj liniji bacio je loptu sa trojke visoko i Milosavljević je prikucao, 28:23.

13. minut - Srbija skoro tri minuta bez koša. Nekoliko loših napada, ishitrenih odluka i Izraelci posle prodora Danija Avdije prave seriju 5:0, 26:23.

12. minut - Zosman i Zalmanson izbacuju u igri dva na dva naše igrače i Zalmanson rešava napad polaganjem 26:21.

11. minut - Solidna odbrana Srbije posle lako primljenog koša i faula Lučića, 26:19 za Srbiju.

Prva četvrtina:

Hajde da završimo posao i odemo u Kinu - Miloš Teodosić, Foto: MN Press

10. minut - Milutinov zakucava, a Jelovac koristi slobodno bacanje 23:18. Izraelci su počeli da promašuju spolja i vezali su četiri loša šuta, pa je Teodosić posle povratne lopte Tepića šutnuo trojku sa zvukom sirene i po prvi put odmakao Srbiju na osam poena prednosti 26:18.

9. minut - Koen prima loptu na boku i sa četiri metra se podiže na lagan šut za 20:18. Moramo da igramo bolju odbranu.

8. minut - Strašna trojka Bara Timora preko Teodosića, kao kap. Milosavljević precizan posle faula 20:16.

7. minut - Milosavljević ide sa druge strane bloka koji mu postavlja Milutinov i polaže, Izraelci posle dobre odbrane bacaju er bol da bi Teodosić u tranziciji "zviznuo" trojku za seriju 5:0 i 18:13.

6. minut - Dva slobodna bacanja za Zalmansona, Izrael u egealu, 13:13.

Raduljica gleda kome može da asistira posle udvajanja, Foto: MN Press

5. minut - Novi poeni za Raduljicu i Birčevića, Zalmanson precizan na drugoj strani. Menko ostaje sam na trojci i to koristi da približi Izrael na samo dva poena zaostatka 13:11.

4. minut - Dve trojke Izraela, Raduljica se dobro gradi na niskom postu pa rivali Orlova smanjuju zaostatak 9:6.

3. minut -  Nova ukradena lopta i kontra koju završava Tepić polaganjem, serija 7:0 od početka.

2. minut - Dve čvrste odbrane i uzkradene lopte našeg tima, lopta se u napadu uglavnom spušta u reket. Trojka Milosavljevića, Srbija vodi 5:0.

1. minut - Lepa saradnja Raduljice i Birčevića. Izraelci su udvojili srpskog centra, Birčević je ostao sam i položio u koš prve poene za Srbiju 2:0.

Navijači u Pioniru u originalnoj opremi, Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • -1 boli

    24. februar 2019 | 19:59

    Ma i sto razlike nece umanjiti bruku protiv Estonije!

  • Zvezda ❤❤❤

    24. februar 2019 | 16:33

    Da li je realno da mi neko ovoliko zgadi reprezentaciju jer samo grobari igraju.

  • Shsha

    24. februar 2019 | 18:00

    A cutite grobari posle 1 pobede ste se podigli u nebesa vi sad prozivate zvezdu a igra srbija koliki vi zapravo kompleks imate to je strasno trebacemo da vas malo spustimo na zemlju i u fudbalu i kosarci.Bravo Orlovi samo gazite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA